Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: a Celtic ismét kihasználta a Rangers botlását

A skót bajnokság (Premiership) 16. fordulójának szombati játéknapján az éllovas Celtic hazai, míg az üldöző Rangers idegenbeli mérkőzést játszott…

A szombat délutáni órákban a rekordajnok Rangers csak 1-1-es döntetlent ért el a hatodik helyezett St. Mirren ellen. Giovanni van Bronckhorst BL-ből nulla ponttal kieső csapata a találkozó nagy részében meddő mezőnyfölényben játszott, végül az egy pontért is kaparnia kellett. A gól nélküli első félidő után a St. Mirren a szünet után azonnal magához ragadta az előnyt Jonah Ayunga találatával. A Rangers nagyon igyekezett és a hajrában kiharcolta a döntetlent, miután Kent által kiharcolt büntetőt James Tavernier biztos lábbal értékesítette. A vendégek akár meg is nyerhették volna a meccset, de a további lehetőségek kihasználatlanul maradtak, így be kellett érniük a döntetlennel.

St. Mirren – Rangers 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Ayunga (47.), ill. Tavernier (84. – büntetőből)

Ezt követően a Celtic talán a vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt és 2-1-re legyőzte a mezőny második felében tanyázó Ross Countyt, így kihasználta az ősi rivális botlását. Nem indult egyszerűen a mérkőzés zöld-fehérek számára, hiszen az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget, majd a második félidő elején óriási meglepetésre a Ross County került lépéselőnybe, miután David Cancola tizenegyesből bevette Hart ketrecét. Bő tíz perccel később érkezett a válasz, Hatate előkészítéséből David Turnbull találata egyenlítette ki a mérkőzés állását. Alig telt el újabb öt perc és már a Celticnél volt az előny, ugyanis Hatate újabb gólpasszából Sead Haksabanovic volt eredményes. A Celtic kihasználta a Rangers újabb pontvesztését és már kilenc pont az előnye a tabella élén.

Celtic – Ross County 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Turnbull (62.), Haksabanovic (68.), ill. Cancola (50. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore