Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: az elnök szerint sikeres idényük lesz!

A katalánok elnöke, Joan Laporta a Sport című lapnak adott hosszabb interjút a napokban, amelyben mint mondta, bizakodó azt illetően, hogy bizony sikeres idényük lesz. 

“Legutóbb az Osasuna ellen is megmutatta a csapat, hogy bizony megvan bennünk az a képesség, amely a bajnokokat jellemzi. A Barcának újra van karaktere, képes túllépni a nehézségeken, így hisszük, hogy igen is megnyerhetjük a bajnoki címet!” – kezdte gondolatmenetét Laporta, aki szerint a Bajnokok Ligája kiesés bármennyire is fájó, nem roppantotta meg Xaviékat.

“A BL-kiesés természetesen nagy csapás, mindannyian csalódottak vagyunk. A célunk innentől már különösen a La Liga megnyerése, és hogy tovább folytassuk a fejlődést a  megkezdett úton. Van egy nagyszerű edzőnk Xavi személyében, akire nagyon büszkék vagyunk. Xavi tökéletesen ismeri a klubot, tudja, mit jelent a Barca-érzés. Ami pedig különösen fontos, tudja azt is, hogyan fejlődhetünk, ezt pedig tökéletesen átadja mindenkinek.” – folytatta a Barca elnöke majd a klub sokakat foglalkoztató anyagi helyzetéről is megosztott némi információt.

“Nehéz lesz fejlődnünk a lehetőségeinkhez képest. El kell kezdenünk foglalkoznunk újra azzal, hogy a Bajnokok Ligája miatt újra szembe kell néznünk bizonyos anyagi nehézségekkel, amelyek a bevételeinkre, vagy a költségvetésünkre negatív hatással lehetnek. Mindemellett a La Liga már most figyelmeztetett bennünket, hogy a lehetőségeink az új játékosok igazolását illetően is korlátozottak lehetnek.” – fogalmazott sejtelmesen Laporta.