Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: 98. perces góllal nyert a Marseille az AS Monaco elleni rangadón – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 15. fordulójának zárómérkőzése az AS Monaco – Olympique Marseille rangadó volt. A mérkőzés a vártaknak megfelelően izgalmas volt, minden gólra jött egy válasz is, kivéve az utolsóra, ami a 98. percben érkezett a vendégektől, ezzel pedig meg is nyerték a mérkőzést. A Marseille ezzel a győzelemmel felugrott a tabella negyedik helyére, míg a Monaco maradt a hatodik.

A játék képét tekintve az első félidőben a Marseille bizonyult jobbnak és 2. percben helyzetbe kerültek, amikor Tavares lövése ment kicsivel a léc fölé. A 9. percben a hazaiaktól Fofana értékesítehetett volna egy kipattanót, de szerencsétlenségére mellé lőtte, ahogy egy perccel később Guendouzi is a másik oldalon. A 16. percben Veretout is ziccerbe került, de ő se tudta eltalálni a kaput. Végül a 35. percben szerezte meg a vezetést a Marseille, amikor Alexis Sanchez váltott gólra egy szabadrúgást, miután a lövése a bal felső sarokban kötött ki. A 44. percben azonban Balerdi szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Monaco. Ben Yedder állt a labda mögé, majd a kapu közepébe lőtt, amivel kiegyenlített a csapatának. 

A második félidő viszont már egyértelműen a Monacóé volt, a Marseille-nek sokáig próbálkozása sem volt. Az 58. percben Diasi hagyott ki nagy helyzetet, amikor az ötösről próbált lőni, de a kapu közepébe tartó lövést védte a kapus. Sokat támadtak a hazaiak, de a befejezések pontatlanok voltak, majd a  73. percben mégis sikerült vezetést szereznie a Monacónak, amikor Golovin labdája került Volland elé, aki végül kilőtte a jobb alsó sarkot. A 85. percben viszont szinte a semmiből kiegyenlített a Marseille, amikor Payet passzolt Veretout elé, aki a kapus mellett lőtt a kapu bal oldalába. A végét még megnyomta a vendégcsapat, és kihasználta a több perces hosszabbítást, és végül a 98. percben sikerült megszereznie a győztes gólt a Marseille-nek, amikor Payet szabadrúgása után Kolasinac fejelt védhetetlenül a hálóba.

AS Monaco – Olympique Marseille 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Ben Yedder (45. – büntetőből), Volland (73.) ill. Alexis Sanchez (35.), Veretout (85.), Kolasinac (90+8.)
Sárga lap: Embolo (83.), Disasi (86.) ill. Alexis Sanchez (80.)
Kiállítás: – ill. –

A 15. forduló eredményei:

Péntek:
Lyon – Nice 1-1

Szombat:
Lens – Clermont 2-1
Rennes – Toulouse 2-1

Vasárnap:
PSG – Auxerre 5-0
Brest – Troyes 2-1
Lille – Angers 1-0
Montpellier – Reims 1-1
Nantes – Ajaccio 2-2
Strasbourg – Lorient 1-1
AS Monaco – Olympique Marseille 2-3

A bajnokság aktuális állása: