Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Üzent a világbajnokságról lemaradó argentin játékos

Ahogyan arról beszámoltunk, a közelmúltban eldőlt, hogy a Copa América-győztes argentin válogatott sérülése miatt nélkülözi a világbajnokságon meghatározó középpályását…

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

A világbajnokságról sérülése miatt kényszerű okokból lemaradó Giovani Lo Celso a hétvégén megtörte a csendet és közösségi oldalán üzent:

“Az az igazság, hogy nehéz és szomorú napok voltak számomra. Mint tudjátok, a sérülés egy ideig távol tart a pályától. Nagyon sajnálom. Bármely gyerek arról álmodik, hogy a világ legszebb versenyén szerepeljen. Minden lehetséges eszközzel próbálkoztam, de nem volt rá lehetőség. Őszintén a legjobbakat kívánom annak a csoportnak, amelyik utazik a világbajnokságra és nem kétlem, hogy a legjobb módon fogja képviselni az országot a tornán. Egy újabb argentinként fogok szurkolni, bárhol is vagyok. Köszönöm a támogató és szeretetteljes üzeneteket, amelyeket kapott ezekben a napokban.”

A Villarreal 26 esztendős középpályása még soha nem léphetett pályára a világbajnokságon, mert bár négy évvel ezelőtt ott volt az oroszországi tornán, Christian Ansaldi mellett egyike volt a keret azon két játékosának, aki nem kapott lehetőséget.

A 26 éves középpályás 2017 óta 41 mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban, Lo Celso alapembere lett a 2018-as világbajnokság után kinevezett Lionel Scaloni válogatottjának. A technikás labdarúgó a 4-3-3-as felállásban rendre a három középpáyás egyike volt. Ráadásul Lo Celso regisztrálta a legtöbb gólpaszt a Scaloni-érában (hetet), és ez idő alatt ő adta a legtöbb passzt Lionel Messinek, ami szintén nem elhanyagolható statisztika a válogatottban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!