Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: az Internacional a bajnok legyőzésével végzett a második helyen – KÖRKÉP

A vasárnapi napon rendezték meg a brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2022-es idényében az utolsó forduló mérkőzéseit…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A Palmeiras újabb bajnoki címe már korábban eldőlt, így a Verdao számára az utolsó mérkőzés tét nélküli volt, így bőven belefért, hogy 3-0-s vereséget szenvedett az Internacional ellen. A Porto Alegre-i gárda magabiztos sikerével bebiztosította a második helyét, míg a bajnok csupán harmadszor kapott ki a szezonban. Az Inter a szezon hajrájában egy 13 meccses veretlenségi sorozatot produkált, melyet követően ugyan egyszer veszített, de az utolsó három meccsét mind megnyerte. Mögötte a harmadik helyen a Fluminense végzett, amely az utolsó hét meccséből hatot megnyert, és a veterán argentin Germán Cano személyében a bajnokság gólkirályát adta, 26 találattal végzett az élen.

A Corinthians végzett a bajnokság negyedik helyén, míg a Libertadores-kupa idei döntőjének résztvevői közül a Flamengo az ötödik, az Athletico Paranaense a hatodik helyet kaparintotta meg. Ez a hat csapat főtáblás lesz a Libertadores-kupában, míg a nemzetközi sorozat következő idényének selejtezőjében a címvédőként csak hetedik végző Atlético Mineiro és az előző kiírásban is szereplő Fortaleza vehet részt.

A Sao Paulo a kilencedik hellyel ismét csak a Copa Sudamericanában vigasztalódhat, melynek idén elvesztette a döntőjét. Rajta kívül még az América Mineiro, a visszatérő Botafogo, a Santos, a Goiás és a Bragantino indul a második számú sorozatban.

Az idény végeztével a Ceará, a Copa Sudamericana-elődöntős Atlético Goianiense, az Avaí és a Juventude esett ki az első osztályból. A másodosztály küzdelmei már korábban befejeződtek, a bajnok Cruzeiro mellett a Grémio, a Bahía és a Vasco da Gama jutott fel az élvonalba.

A bajnokság végeredménye

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!