Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a Juventus és az Atletico egykori középpályása! – hivatalos

Visszavonul pályafutása folyamán korábban a Juventus és az Atletico Madrid színeiben is megfordult 34-szeres brazil válogatott középpályás, Diego Ribas da Cunha, aki az elmúlt hat esztendőben a Flamengót erősítette…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

Bejelentette visszavonulását a Flamengo színeiben hatalmas sikereket elérő Diego Ribas. A brazil futballista 2004-2016-ig játszott Európában olyan együttesekben mint az FC Porto, a Werder Bremen, a Juventus, a VfL Wolfsburg, az Atletico Madrid és a Fenerbahce. Egyénileg nézve legkiemelkedőbb éveit kétségtelenül Brémában töltötte, igaz akkoriban még a Werder stabilan ott volt a Bundesliga legjobb csapatai között. A Bremen színeiben nyert Német-kupát és Ligakupát, az Atleticoval bajnoki címet és Európa-ligát. 

Diego Ribas 2016 nyarán tért vissza Brazíliába és lett a CR Flamengo játékosa. A hat év alatt nyert többek között a neves brazil csapat tagjaként két bajnoki címet, egy Brazil-kupát és két Libertadores-kupát. A Flamengo mezét 231 mérkőzésen húzhatta fel magára, ezeken 31 találatot és 25 gólpasszt jegyzett. A brazil válogatottban 2003 és 2017 között 34-szer lépett pályára, 2004-ben és 2007-ben Copa Americát nyert társaival, vb-re viszont sosem nevezték.