Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A brazil kapuslegenda nagyon hiányolja az olaszokat

Míg korábban csak egyetlen egy tornáról, az 1958-asról maradt le az olasz válogatott, immár sorozatban a második seregszemléjén lesz csak szomorú néző a világ egyik legfanatikusabb futballnemzete. Ezt fájlalja az 1994-es világbajnok brazil csapat kapusa, Claudio Taffarel is.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Taffarel egykor három világbajnokságon is részt vett 1990-ben, 1994-ben és 1998-ban. Az Egyesült Államokban megrendezett torna hőseként részese volt az olaszok ellen megnyert büntetőpárbajnak, és így a végső győzelemnek is. A korábbi portás manapság a Liverpool és a brazil válogatottnak is kapusedzője. Utóbbi pozíciójának köszönhetően ott lesz a katari világbajnokságon is, mint stábtag. És így joggal hiányolhatja majd a régi ellenfelet, a négyszeres világbajnok Olaszországot. Bár Taffarel is tisztában van vele, hogy hiába hazája tűnik a torna topfavoritjának, sok riválisuk van még a ki sem jutott „Squadra Azzurrán” kívül is:

„Egy kompakt csapatot látok, akik tudják, hogy mit kell megtenniük a győzelemért. 2018-ban valami hiányzott Oroszországban, ma jobbak vagyunk. Nagy a támadóerőnk, Neymar és a sok erős fiatal támadó. Nagyon jól blokkol a védekezésünk, nagyon kevés gólt kapunk. Franciaország és Argentína favorit, aztán Németország, Anglia, Portugália és Belgium is. Olaszország hiányzik, és nagyon sajnálom, mert együttdolgoztam Mancinivel a török Galatasaraynál. Együtt Robertoval és Lombardoval, Salsanoval és a stáb többi tagjával, akik mind a barátaim. Az Európa-bajnok már kiesett a világbajnokságról, ez hihetetlen.”

– sopánkodott, az 56 esztendős kapuslegenda.

A brazil válogatott és a „G” csoport menetrendje:
2022.11.24
11:00 Svájc – Kamerun
20:00 Brazília – Szerbia

2022.11.28.
11:00 Szerbia – Kamerun
17:00 Brazília – Svájc

2022.12.02.
20:00 Kamerun – Brazília
20:00 Szerbia – Svájc