Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero először lesz jelen szurkolóként egy világbajnokságon

A világbajnokság esélyesei közé tartozó argentin válogatott egy fontos szereplővel szegényebb, de egy lelkes szurkolóval erősebb lesz az idei tornán…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

A tavaly nyári Copa América-győztes csapatban még jelen lévő, azóta kényszerű okokból visszavonuló Sergio Agüero életében először szurkolóként lesz jelen egy világbajnokságon:

“Természetesen ott leszek Katarban a családommal és a barátaimmal, most először leszek szurkolóként jelen egy világbajnokságon. Az első meccs lesz a legnehezebb. Az emberek azt hiszik, hogy könnyű, de ez már 2014-ben megtörtént velünk. Az első meccs könnyűnek tűnt, és végül majdnem 90 perc után legyőztük Iránt. Elengedhetetlen lesz legyőzni Szaúd-Arábiát az önbizalom megszerzéséhez.”

Agüero úgy gondolja, hogy Lionel Scaloni szövetségi kapitány mindent megváltoztatott az argentin válogatottnál:

“Argentína mindig is egy olyan csapat volt, amelyik sokat birtokolta a labdát. De most egy olyan csapat van, amelyik nem támad annyira, viszont sokkal dominánsabb labda nélkül is. Argentína jobban fel van fegyverkezve, mint korábban, ha nincs is olyan sokat nálunk a labda, amikor megszerezzük, borzasztó veszélyesek vagyunk. Nagyszerű támadójáték állt össze, ami sokat segít Lionel Messinek is, leveszi róla a terhet. Ebben a csapatban még egy 60-70 százalékos Messi is brutális. Olyan erős ez a csapat, hogy nem kell mindig százszázalékot nyújtania.”

A “gauchók” jövő kedden Szaúd-Arábia ellen kezdik meg szereplésüket a vb-n, emellett még Mexikó és Lengyelország szerepel velük együtt a C csoportban.