Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi: családi okok miatt távozik a rutinos hátvéd!

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros hivatalos weboldalán keresztül tudatta, hogy családi okok miatt kérte szerződésének felbontását Rasmus Thelander. Az együttes teljesítette a nyáron érkezett dán hátvéd kérését. 

Rasmus Thelander feleségének egészségi állapota miatt kérte a szerződésének felbontását. A tapasztalt dán védő idén nyáron érkezett a Ferencvároshoz, ahol összesen 7 tétmérkőzésen lépett pályára (3 bajnoki, 3 BL-selejtező, 1 Magyar Kupa). Az esetről nyilatkozott a fradi.hu-nak Hajnal Tamás, a klub sportigazgatója és maga Thelander is.

 

– Rasmus néhány hete keresett meg azzal, hogy a feleségénél komoly egészségügyi problémák léptek fel, ennek kezelésével kapcsolatban pedig Dániában már van tapasztalatuk, ezért a család szeretne hazamenni, hogy Rasmus a lehető legjobb orvosi ellátást tudja biztosítani a feleségének. Kérte, hogy ezt figyelembe véve bontsuk fel a szerződését. Az FTC számára a család és az egészség mindennél fontosabb, így természetesen elfogadtuk a játékos kérését. Ezúton is szeretnék mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánni a családnak, bízva abban, hogy minden megfelelően fog alakulni. – nyilatkozta Hajnal Tamás a fradi.hu-nak.

– Amikor a nyáron megérkeztem, izgatott voltam, hiszen tudtam, hogy a Ferencváros egy nagy klub. Hamar beilleszkedtem a csapatba, emellett a családom és én is nagyon élveztük a budapesti életet. Jó volt nap mint nap bejárni a népligeti edzőközpontba, különleges volt számomra ebben a magas színvonalú futballközegben dolgozni. Nem tudom, hogy egy napon visszatérek-e. A legfontosabb, hogy a családommal most visszatérünk Dániába, hálás vagyok a klubnak, hogy elfogadta a kérésemet, és lehetővé tette ezt. – szintén olvashatóak Rasmus Thelander szavai a fradi.hu-n.

Rasmus Thelander gyorsan csapatot is talált magának Dániában. A 31 esztendős hátvéd korábbi klubjához, az Aalborghoz írt alá 2026-ig. Thelander 2012-2015-ig, majd 2019-2022-ig játszott a neves dán együttesben, ahol 2014-ben bajnoki címet és Dán-kupát is nyert társaival.