Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: egykori csapattársa szerint Mané nagyon fog hiányozni

A tegnapi napon vált biztossá, hogy a szenegáli válogatott klasszisa nem vehet részt az idei világbajnokságon, amely mind csapata, mind pedig a szurkolók számára is óriási érvágás…

(Photo by Mark Leech/Offside/Offside via Getty Images)

A szenegáli válogatottból kieső, Sadio Mané korábbi liverpooli csapattársa, a holland válogatott hátvédje, Virgil van Dijk együttérzően beszélt a játékos sérüléséről:

“Nagyon sajnálom, hogy Sadio nem játszhat ellenünk, mert a világbajnokság megérdemelné, hogy a legjobb futballisták szerepeljenek itt és ő az egyik a legjobbak közül, szegényebb lesz a torna. Egy igazi világklasszis, ráadásul a barátom, hiányozni fog.”

A Bayern München támadóját optimistán nevezték a 26 fős keretbe, mivel úgy tűnt, hogy a harmadik csoportmérkőzésen játékra kész állapotban lehet, azonban mégsem számíthatnak rá. Manét múlt kedden, a Bayern Werder Bremen elleni német bajnokiján kellett lecserélni mindössze 20 perc után, miután egy párharcban rúgást kapott a sípcsontjára, amely sérülés sajnálatos módon távol tartja őt a tornától.

Szenegál a világbajnokság A csoportjában versenyezhet a házigazda Katar, valamint Hollandia és Ecuador társaságában.

A rutinos hátvéd azt is elárulta, hogy szerinte Argentína, Brazília és Franciaország a favorit a torna favoritja, a hollandok esélyeiről nem kívánt beszélni.