Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: összeraktuk a világbajnokságról lemaradók álomcsapatát

Nem csak a hamarosan kezdődő világbajnokság álomcsapata lenne erős, hanem az a csapat is, amelyet a tornáról lemaradókból tudunk összeállítani. Rengeteg jó labdarúgó nem lesz ott Katarban, így nehéz volt kiválasztani a cserékkel együtt azt a 15 játékost, akik a lemaradók álomkeretét adják. 

Mohamed Szalah miután kiderült, hogy Egyiptom nem lesz ott a 2022-es világbajnokságon
(Photo by Mohamed Hossam/Getty Images)

KAPUS: 

David De Gea  – Spanyolország/Manchester United

A Manchester United kapusa, David De Gea azért maradt ki a spanyol keretből, mert Luis Enrique egyszerűen nem hívta meg a válogatottba. De Gea elé Unai Simón, Roberto Sanchez és David Raya került Enrique listáján, így az MU hálóőre csak otthonról követheti a torna eseményeit.

VÉDŐK:

Sergio Ramos – Spanyolország/PSG

Kisebb meglepetés, hogy Sergio Ramos nem került be Spanyolország vb-keretébe, de ha ismerjük Luis Enrique koncepcióját, akkor már nem is olyan megdöbbentő a dolog. Pedig ez lehetett volna a spanyol védő ötödik világbajnoksága, ráadásul most már a sérülések is elkerülték, és egy ideje alapembere a PSG-nek.

David Alaba – Ausztria/Real Madrid

A Real Madrid védője, David Alaba az osztrák válogatott csapatkapitánya is egyben, azonban Ausztria nem jutott ki a világbajnokságra. A selejtezőkben csak csoportja negyedik helyét szerezték meg az osztrákok Dánia, Skócia és Izrael mögött.

Andy Robertson – Skócia/Liverpool

A skótok a selejtezőben a második helyen végeztek a csoportjukban, így a rájátszásban dőlhetett volna el, hogy ott lesznek-e a világbajnokságon, ám már az első mérkőzésen kikaptak az ukránoktól. A Liverpool védője, Andy Robertson Skócia egyik legjobbja, azonban a játékosnak így ki kell hagynia a világbajnokságot.

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

N’Golo Kanté – Franciaország/Chelsea

A francia válogatott egyik legnagyobb vesztesége, hogy a Chelsea középpályása, N’Golo Kanté megsérült a világbajnokság előtt. A játékos még október közepén szenvedett combhajlítóizom-sérülést sajnos olyan komolyan, hogy nem tudott felépülni a torna kezdéséig.

Paul Pogba – Franciaország/Juventus

A francia válogatott másik középpályása, Paul Pogba még a szezon előtt sérült meg a térdén a Juventus egyik edzésen, de annyira, hogy meg kellett műteni, a felépülése pedig hónapokat vett igénybe. Mivel a játékos még mindig a rehabilitációját tölti, nem lesz ott a világbajnokságon sem.

Martin Ödegaard – Norvégia/Arsenal

A norvég válogatott egyik legjobbja, Martin Ödegaard is azon okból marad le a világbajnokságról, hogy Norvégia nem jutott ki a tornára, mivel csak csoportja harmadik helyén végzett. Pedig az Arsenal csapatkapitánya eddig remek szezont fut, és biztosan szép eredményeket ért volna el válogatottjával a vb-n.

TÁMADÓK:

Erling Haaland – Norvégia/Manchester City

Ödegaard válogatottbeli csapattársa, a Manchester City csatára, Erling Haaland az egyik legnagyobb név, aki nem lehet ott a vb-n. A norvég támadó nyáron igazolt Angliába, ahol folytatta a gólgyártást és elképesztő számokat hozott eddig, ám tehetségét és gólszerzési képességeit nem fogja megmutatni a világbajnokságon.

Mohamed Szalah – Egyiptom/Liverpool

A torna másik nagy lemaradója a Liverpool támadója, Mohamed Szalah. Egyiptom az afrikai vb-selejtezők harmadik szakaszába is bejutott, ott azonban kikapott Szenegáltól, ami azt jelentette, hogy nem az egyiptomi válogatott nem lesz ott a világbajnokságon a Pool támadójával egyetemben.

Diogo Jota – Portugália/Liverpool

Diogo Jota az újabb liverpooli játékos, aki nem lehet ott a vb-n, ám ő azért, mert nem szerepelt a portugál válogatott szövetségi kapitányának, Fernando Santosnak a terveibe. A portugál szakember inkább a fiataloknak szavazott bizalmat a támadósorban.

Sadio Mané – Szenegál/Bayern München

A Bayern München harmadik támadója, Sadió Mané ugyan először bekerült Szenegál vb-keretébe, ám sérüléssel érkezett Katarba. A szenegáli szövetség alelnöke néhány napja még azt mondta, hogy csak az első meccseket kell kihagyni a játékosnak, de csütörtökön jött a hír, hogy mégsem lesz képes pályára lépni a világbajnokságon, így kikerült a keretből.

Cserék:

Kapus: Gianluigi Donnarumma – Olaszország/PSG, Jan Oblak – Szlovénia/Atlético Madrid

Védők: Reece James – Anglia/Chelsea, Ferland Mendy – Franciaország/Real Madrid, Fikayo Tomori – Anglia/AC Milan

Középpályások: Giovanni Lo Celso – Argentína/Villarreal, Franck Kessié – Elefántcsontpart/Barcelona, Nicolo Barella – Olaszország/Inter

Támadók: Victor Osimhen – Nigéria/Napoli, Khvicha Kvaratskhelia – Grúzia/Napoli, Luis Diaz – Kolumbia/Liverpool, Roberto Firmino – Brazília/Liverpool

 


KÖVESD A VILÁGBAJNOKSÁGOT A FOCICLUBON!

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes.  Vb-visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos a torna nyitónapjáig minden nap újabb és újabb cikkekkel, témákkal bővül. A FociClub.hu csapata helyzetbe hoz, avagy tarts velünk a torna kezdetéig és a vb alatt egyaránt, s ígérjük, nem maradsz le semmi fontosról.

KERETEK ÉS MENEDTREND:

VB 2022: 32 válogatott, 832 játékos – Íme az összes keret!
VB 2022: Íme a teljes menetrend! – Meccsnaptár

 

LEGEK, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK:

Eddigi győztesek, legek- és érdekességek
Az eddigi tornák aranylabdásai
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Az eddigi tornák legjobb kapusai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó világbajnoksága
Lemaradó játékosok álomcsapata
Rendező ország bemutatása

 

STADIONMUSTRA:

Helyszínek: Loszaíl, al-Hor és Doha – I. rész
Helyszínek: al-Rajján és al-Vakra – II. rész

 

VB-VISSZATEKINTŐ:

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 21 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben!

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 | 1990 | 1994
1998 | 2002 | 2006
2010 | 2014 |2018