Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: súlyos vereséget szenvedett az U19-es válogatott Olaszországban

Az Olaszországban edzőtáborozó magyar U19-es válogatott szombat délben újabb felkészülési mérkőzést játszott a házigazda olaszok korosztályos együttesével…

A szerdai 3-0-s vereség után a magyar U19-es válogatott 7-2-re kapott ki Olaszország U19-es csapata ellen a szombat déli órákban Tirreniában. Szélesi Zoltán csapata az első félidőben még egyenlíteni tudott a taljánok vezetése után, és az első 45 perc után is csak 2-1 volt az állás. A magyar együttes azonban a második játékrészben teljesen összeomlott, a második gólt a hajrában sikerült megszerezni 1-6-nál, de még erre is volt válasza az olasz csapatnak.

Olaszország U19 – Magyarország U19 7-2 (2-1)

Magyarország: Tóth Balázs – Kaján Norbert (Farkas Bendegúz, 58.), Győri Ábel Zsolt, Nagy Zoltán, Szécsi Patrik – Kocsis Dominik (Nagy-Kolozsvári Dániel, 58.) – Krajcsovics Ábel (Kállai Zalán, 46.), Tóth Rajmund (Molnár Adin, 75.), Tuboly Máté, Bakti Balázs (Menyhárt Barnabás, 82.) – Gruber Zsombor (Keresztes Noel, 46.)

Gólszerzők: Krajcsovics (31.), Tuboly (89.)

“A csapat játéka labdabirtoklásban bátrabb lett az előző mérkőzéshez képest. A pálya közepén is hatékonyan tudtuk megjátszani a labdát, eljutottunk az ellenfél kapuja elé. A csapatvédekezés is stabilabbá vált, de voltak óriási egyéni hibák, amik demoralizálták a csapatot. A különbség az egyénekben keresendő, és ez annak köszönhető, hogy a játékosok nincsenek játékban. Emellett nagyon sok a hiányzónk is. Persze mindez nem kifogás, jelenleg nincsen sajnos annyi válogatott-szintű futballista ebben a korosztályban, hogy pótolja a nyolc-tíz hiányzót. A legfontosabb kérdés azonban az egyéni felelősség. Nem győzőm hangsúlyozni a srácok felé, hogy ez mekkora fontossággal bír. Ezt csakis gyakorlással, koncentrációval lehet fejleszteni. Hatalmas a különbség a klubban elvárt játék és az itteni színvonal között – átvételekben, átadásokban pontosságban – fel kell nőni erre a szintre. A csapatjáték bíztató volt, de az egyéneknek jobban kell teljesíteniük. Ez a két mérkőzés és az edzőtábor megmutatta, hogy ki az, akivel számolhatunk tavasszal, és ki az, aki kijátszotta magát a csapatból. Mindent összevetve a végeredmény azonban nem reális” – értékelt Szélesi Zoltán szövetségi edző.

A magyar U19-es válogatott kerete:

Kapusok: Pécsi Ármin (Puskás Akadémia), Tóth Balázs (RB Salzburg)
Hátvédek: Farkas Bendegúz (Nyíregyháza), Kaján Norbert (FTC), Győri Ábel Zsolt (Kecskemét), Heil Máté (Kaposvár), Nagy Zoltán (Honvéd-MFA), Horváth Hunor (Veszprém), Szécsi Patrik (Paks)
Középpályások: Kocsis Dominik (Csákvár), Nagy-Kolozsvári Dániel (Siófok), Keresztes Noel (Honvéd-MFA), Tuboly Máté (ETO FC Győr), Tóth Rajmund (ETO FC Győr), Bakti Balázs (Puskás Akadémia)
Támadók: Molnár Adin (MTK), Menyhárt Zsombor (MOL Fehérvár), Kállai Zalán (Mezőkövesd), Krajcsovics Ábel (Honvéd-MFA), Gruber Zsombor (Puskás Akadémia), Tóth Tamás Vid (MOL Fehérvár)