Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: minden holland nagyágyú ikszelt a hétvégén – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) hétvégi, 15. fordulója szép számmal tartogatott meglepetéseket, ugyanis az első négy helyezett egyik sem tudott győzni…

(Photo by ANP via Getty Images)

A listavezető Feyenoord csak az utolsó pillanatokban mentette 1-1-es döntetlenre a maga találkozóját az Utrecht ellen vasárnap délután. A házigazda már a harmadik percben magához ragadta az előnyt a rotterdamiak korábbi meghatározó játékosa, Jens Toornstra révén, mellyel sokáig úgy dönt, hogy a forduló meglepetését okozva legyőzhetik az éllovast. A vendégek rohamai azonban a finisben célt értek, amikor az Eredivisiében az első kanadai pontját szerző argentin tehetség, Bullaude átadásából az iráni Alireza Jahanbakhsh egyenlítette ki a találkozó állását a 90. percben. Bravúros pontmentésének – és a többiek botlásainak – köszönhetően a Feyenoord továbbra is három pont előnnyel vezeti a bajnokságot.

Utrecht – Feyenoord 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Toornstra (3.), ill. Jahanbakhsh (90.)

A másik élcsapat vasárnapi találkozóján az AFC Ajax ugyancsak 1-1-re végzett a NEC Nijmegen vendégeként. Alfred Schreduer csapata az első félidő hajrájában Davy Klaassen góljáva került lépéselőnybe, azonban a házigazda a második félidő elején válaszolni tudott, és az amszterdamiak a több helyzet ellenére képtelenek voltak újabb gólt szerezni, be kellett érniük a pontosztozkodással.

NEC Nijmegen – AFC Ajax 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Dimata (52.), ill. Klaassen (38.)

Az ugyancsak minél magasabbra vágyó AZ Alkmaar magyar légiósa nélkül 1-1-es döntetlent játszott a Vitesse Arnhem ellenében. A 19 esztendős Kerkez Milos sárga lapok miatti eltiltása következtében nem állhatott csapata rendelkezésére, amely a mezőnyfölény ellenére sokáig csak szenvedett hazai pályán. Végül a 77. percben az AZ görög légiósa, Vangelis Pavlidis bevitte a vezető gólt, ám tíz minutummal később a Vitesse egalizált, így döntetlennel zárult az összecsapás. Az Alkmaart a negyedik-ötödik helyen pontszámban beérte a Twente.

AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Pavlidis (77.), ill. Sankoh (87.)

 

A fentieknél nem járt nagyobb sikerrel a PSV Eindhoven sem, amely saját pályáján játszott gól nélküli döntetlent a hatodik Sparta Rotterdam ellen. Az eindhoveniek továbbra is harmadikok, azonos pontszámmal a második Ajax együttesével.

PSV Eindhoven – Sparta Rotterdam 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore