Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: szűkösen, de hozta a kötelezőt a Napoli a Sampdoria otthonában! – videóval

A Sampdoria otthonában próbált meg visszatérni a győzelmi ösvényre a Napoli együttese az olasz bajnokság (Serie A) 17. fordulójában.

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

Papíron egy jóval könnyebb ellenfél várt a listavezető Napoli csapatára a Sampdoria személyében, amely az előző fordulóban elveszítette veretlenségét, miután az Intertől kikaptak 1:0-ra. Ezen a találkozón viszont már nagyon korán, a 6. percben megszerezhették volna a vezetést, ugyanis Murru szabálytalansága után büntetőt ítélt a játékvezető. A büntetőhöz Politano állt oda, ám Audero a kapufára tudta paskolni a labdát! Pár perccel később a kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát, egy beadás után Lammers került ziccerbe, de a támadó nem találta el a kaput. A 16. minutumban ismét a Napoli előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség, Audero viszont nagy bravúrral védeni tudta Osimhen fejesét. 3 perc elteltével viszont már a Samp kapusa is tehetetlen volt, Rui beadására ugyanis tökéletesen érkezett Osimhen, 0-1! A vezetés megszerzése után némileg visszább esett a találkozó irama, ám a szünet előtt ismét felpörögtek az események. A 38. percben Osimhen törhetett volna kapura, de Rincon jókora ütemtévesztéssel a támadó lábát találta el, így idő előtt mehetett zuhanyozni! A hosszabbításban majdnem sikerült is kihasználnia a Napolinak az emberelőnyét, de Kvaratskhelia próbálkozása kevéssel a kapufa mellett csorgott el.

A második játékrész elejét igyekezett megnyomni a Napoli, hogy egy második góllal lezárják az érdemi kérdéseket. Spalletti tanítványai pár apróbb helyzetig el is jutottak, de összességében nem tudtak mit kezdeni a tíz emberrel még inkább védekezésre beálló Sampdoriával. A Napoli nyomása aztán a véghajrához közeledve hozta meg az eredményét, a 81. percben ugyanis ismét büntetőt végezhetett el a Napoli Vieira kezezése után! A tizenegyeshez Elmas állt oda, ő pedig magaabiztosan értékesítette a helyzetet, 0-2! A véghajrában már nem történt jelentős esemény, így a Napoli ha nehezen is, de hozta a kötelezőt és ismét visszatért a győzelmi ösvényre!

Sampdoria – Napoli 0-2 (0-1)
Helyszín:
Stadio Luigi Ferraris Vezette: R. Abisso
Gólszerzők: -ill.
Osimhen (19.), Elmas (82. – büntető)
Sárga lapok: Murru (5.), Murillo (44.), Leris (72.) ill. Jesus (53.), Anguissa (60.)
Kiállítás: Rincon (38.) ill.-

Sampdoria: Audero – Murru, Nuytinck, Murillo (Zanoli 46.) – Augello, Vieira (Paoletti 83.), Rincon, Leris, Verre (Villar 54.) – Gabbiadini (Djuricic 47.), Lammers (Montevago (83.) Vezetőedző: Dejan Stankovic

Napoli: Meret – Rui, Jesus, Kim (Rrahmani 46.), Di Lorenzo – Anguissa (Ndombele 66.), Lobotka, Elmas (Raspadori 88.) – Politano (Lozano 63.), Osimhen, Kvaratskhelia (Zielinski 63.) Vezetőedző: Luciano Spalletti

A mérkőzés összefoglalója:

A 17. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Fiorentina – Sassuolo 2-1
Juventus – Udinese 1-0
Monza – Inter 2-2

Vasárnap:
Salernitana – Torino 1-1
Lazio – Empoli 2-2
Spezia – Lecce 0-0
Sampdoria – Napoli 0-2
20:45 AC Milan – AS Roma (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Verona – Cremonese (Tv: Sport 1)
20:45 Bologna – Atalanta (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore