Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nem tart igényt kölcsönjátékosára az RB Leipzig! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese nem tervezi leigazolni a jelenleg a csapatnál kölcsönben szereplő Abdou Diallót.

(Photo by Ruben de la Fuente Perez/NurPhoto via Getty Images)

A legfrissebb sajtóhírek szerint az RB Leipzig együttese nem fogja leigazolni Abdou Diallót a Paris Saint-Germaintől. A szenegáli játékost még a nyári átigazolási időszakban vette kölcsön 1,5 millió euró ellenében a lipcsei alakulat a francia sztárcsapattól. Diallo kölcsönszerződésében szerepel egy opciós vásárlási jog, amelyet 25 millió euró ellenében tudna aktiválni a Leipzig. Erre viszont a beszámolók alapján nem fog sor kerülni, Diallo ugyanis messze nem tud olyan meghatározó szerepet betölteni a csapatnál, mint ahogyan azt korábban tervezték. A 26 éves játékos, aki a védelem szinte minden posztján bevethető az utóbbi időben térdsérüléssel bajlódik, de a szezon első felében mindössze 11 meccsen, 751 percet kapott Domenico Tedescotól és Marco Rosétól, ami jócskán elmarad attól, mint amiért a Leipzig kifizetne egy ekkora összeget. Amennyiben Diallót nem veszi meg a német klub, úgy a védő visszatér a PSG-hez, ahol minden bizonnyal a nyáron értékesíteni fogják őt, tekintve, hogy ott sem tudna több játéklehetőséget kiharcolni magának.

Abdou Diallót 2019 nyarán szerződtette a PSG a Borussia Dortmundtól, szerződése 2024 nyaráig köti a párizsi csapathoz. Piaci értékét 15 millió euróra taksálja a transfermarkt.