Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubvilágbajnokság: nyolcgólos mérkőzésen hódította el ötödik trófeáját a Real Madrid – videóval

A Klubvilágbajnokság 2023-as döntőjében a Real Madrid és a szaúdi Al-Hilal csapott össze. Jól kezdett és jól játszott a királyi gárda, ami öt gólig meg se állt, viszont az ellenfél is megmutatta magát három góllal. A mérkőzésen a Real örülhetett, Carlo Ancelotti csapata pedig az ötödik klubvilágbajnoki trófeáját emelhette a magasba. 

 (Photo by Mohammad Karamali/DeFodi Images via Getty Images)

Nagyon jól kezdett a Real Madrid, sokat veszélyeztetett, és a 13. percben a vezetést is megszerezte, amikor Benzema kiváló ütempassza után Vinícius Junior a kapu közepébe lőtt. A 19. percben már kettővel ment a Real: Modric jobb oldali beívelését a kapus rossz helyre ütötte, a dél-koreai Dzsang pedig épp Valverde elé tolta a labdát, aki a kapu közepébe lőtt. A 26. percben azonban már szépített is az Al-Hilal, amikor Marega tört kapura, majd a jobb alsót vette célba, és Lunyin hiába vetődött, a labda a léc alá pattant. A 36. percben majdnem ott volt az egyenlítés is a szaúdiak előtt, amikor Vietto passzával megindult Marega, de kicsivel a rövid felső mellé lőtt. A 41. percben már Benzema lőtt a bal alsó mellé négy méterről a Kroosszal összejátszó Valverde passzából, majd a 47. percben Kroos passzát Modric  a jobb alsóba lőné 22 méterről, de vetődve fogja a labdát al-Muajuf. Ezzel ért véget a játékrész.

A második félidő még gólgazdagabb volt, mint az első. Továbbra is a Real játszott fölényben, és az 54. percben jött is a harmadik góljuk: Camavinga indította Viníciust, a brazil továbbadta Benzemának, aki a léc alá lőtt öt méterről. Nagyon hamar, az 58. percben jött a negyedik Real-találat is, ekkor Carvajal remekül adta be középre a labdát, amit Valverde a jobb felső sarokba lőtt közvetlen közelről. Nem adta fel azonban az Al-Halil, és a 64. percben ismét szépített egy gyönyörű góllal: a felfutó Abdulhamid passzolt Viettóhoz, aki betört a tizenhatosra, majd a kapu közepébe emelt a kifutó Lunyin fölött. Nem örülhettek azonban sokáig, mert a 69. percben ismét betalált a Real Madrid, és megszerezte az ötödik gólját is: Viníciust két csel után szerelték a védők, azonban a labda épp Valverde elé került, akitől egy csel után átvette a játékszert a brazil, majd jobbal a bal alsóba lőtt. A 71. percben ismét próbálkozott Vinícius, de a kapus kitolta a léc alá tartó labdát, majd Valverde lapos, jobb alsó sarokba tartó lövését is fogta vetődve al-Majuf. A 79. percben jött az utolsó szépítés az Al-Haliltól, ismét Vietto révén: Michael lapos passza után Nacho elesett, Camavinga pedig lemaradt, így pont jó volt Viettónak, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie a játékszert. A 81. percben még volt egy lehetősége a szaúdiaknak, ekkor Michael villant meg, ám Rüdegerbe lőtt, a kipattanót pedig Marega bal sarok mellé rúgta öt méterről. A hajrában a Real nyugodtan passzolgatott, nem volt már olyan sürgős nekik, és szépen megvárták a meccs végét, amelynek a végén ők örülhettek.

Real Madrid – Al-Hilal 5-3 (2-1)
Helyszín: Stade Moulay Abdallah (Rabat) Vezette: Anthony Taylor (angol)
Gólszerzők: Vinícius Junior (13. 69.), Valverde (18. 58.), Benzema (54.) ill. Marega (26.), Vietto (63. 79.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Lunyin – Carvajal (Vallejo, 79.), Rüdiger, Alaba, Camavinga – Modric (Nacho, 74.), Tchouaméni (Ceballos, 62.), Kroos (Asensio, 74.) – Valverde, Benzema (Rodrygo, 62.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Al-Hilal: al-Muajuf – Abdulhamid, Dzsang, al-Bulaihi, K. al-Davszari – Kanno, Cuéllar – Carrillo (Michael, 75.), Vietto (al-Hamdan, 86.), Sz. al-Davszari (N. al-Davszari, 75.) – Marega (Ighalo, 86.). Vezetőedző: Ramón Díaz