Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a DAC kegyvesztett támadója – HIVATALOS

A Vasas kölcsönvette az FC DAC 1904 keretéből kikerülő egykori magyar csatártehetséget az idény hátralévő részére…

 

A Vasas kedd délután számolt be róla, hogy a szezon hátralévő részére kölcsönben megszerezte az FC DAC 1904 magyar támadója, Balogh Norbert játékjogát.

A 26 éves csatár 2016 januárjában 2.2 millió euróért cserébe hatalmas reményekkel a Palermóhoz szerződött a Debrecen csapatától. Balogh a Rosanero színeiben a Serie A-ban is szerepelhetett, ám második évében az együttes kiesett az élvonalból. A másodosztályban már kevésszer léphetett pályára, később pedig kölcsönadták a ciprusi APOEL Nicosiához, amelyben 12 találkozón kétszer volt eredményes. 2019-ben szerződést bontott a csődközelbe került és visszasorolt szicíliai gárdával, majd megfordult az angol másodosztályú Hull City alkalmazásában, majd másfél éven át a Budapest Honvéd labdarúgója volt.

Balogh ezt követően tavaly februártól októberig 24 tétmérkőzésen két gólt szerzett a DAC színeiben, aztán viszont magatartásbeli problémákra hivatkozva nem kapott több lehetőséget a csapatnál.

“Boldog vagyok, hogy itt lehetek, nagyon pozitív számomra, hogy a klub érdeklődött irántam. Jelenleg nem ideális a csapat tabellán elfoglalt helyezése, de 2-3 győzelem elég lehet ahhoz, hogy felzárkózzunk, hiszen a keretet nagyon jó futballisták alkotják. Minden erőmmel azon leszek, hogy a csapatot segítsem és a klub elérje a bajnokságban a célját” – jegyezte meg a szerződése megkötését követően.

“Balogh Norbert személyében olyan játékost sikerült megszereznünk, akitől azt várjuk, hogy segíti eredményesebbé tenni együttesünk támadójátékát. Kivételes fizikai adottságainak köszönhetően kiemelkedő a fejjátéka, emellett remekül cselez, váratlan megoldásokra képes, így több szempontból is igen kellemetlen ellenfél lehet riválisaink védői számára. Nem mellékes, hogy Kondás Elemér vezetőedzőnk jól ismeri, hiszen korábban már dolgoztak együtt, így reményeink szerint a csapatba való beillesztése is zökkenőmentes lesz. Bízunk benne, hogy Angyalföldön ismét a legjobb formájában láthatjuk majd, így ez a szezon végéig szóló kölcsönszerződés mindkét fél számára gyümölcsöző lesz” – tette hozzá Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója.