Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Ferencváros másodszor sem bírt a Kecskeméttel

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 20. fordulójában szombaton a délutáni és kora esti órákban újabb két találkozót bonyolítottak le…

 

Az őszi 2-0-s vereség után a Ferencváros hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott az újonc Kecskemét ellen. A zöld-fehérek a kezdetektől fölényben futballoztak és időről időre jelentős helyzeteket is ki tudtak alakítani. Az első félidő derekánál Marquinhos fordult le nagyszerűen, az ajtó-ablak helyzetben azonban mellé tüzelt. A játékrész második felében még inkább állandósult a hazai nyomás a KTE kapuja előtt, majd a 37. minutumban S. Mmaee felívelését Adama Traoré fejelte védhetetlenül a hálóba. Néhány perccel később egy hosszú támadás végén Wingo megpattanó lövése csattant a kapufán. A Ferencváros 1-0-s előnnyel mehetett a szünetre. A második félidő elején egy szögletvariáció után kiegyenlített a KTE, miután Szuhodovszki laposan középre adott sarokrúgást ketten is átlépték, Horváth Krisztofer pedig a tizenhatos előteréből a hálóba lőtt. Kisvártatva visszavehette volna a vezetést a Ferencváros, ám Vécsei nagy lövését Varga bravúrral tolta ki a léc alól. A Fradi bár fölényben játszott, néhány helyzetet leszámítva nem igazán talált fogást a szívósan küzdő vendégeken. Bő öt perccel a vége előtt a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, miután Abena luftot rúgott, S. Mmaee blokkolt a gólvonalon, majd a kapu előtti kavarodás végén Dibusz hárított. A 92. percben Tóth B. nagy helyzetben bombázott a kapu fölé, majd egy perccel később a hazaiak helyzeténél Zachiarassen lövését blokkolták. Végül nem született újabb gól, a csapatok 1-1-es döntetlenre végeztek egymással.

Az újabb kellemetlen pontvesztés ellenére a Ferencváros továbbra is 14 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Ferencváros – Kecskemét 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Traoré (37.), ill. Horváth K. (53.)

 

A felszálló ágban lévő Mezőkövesd Zsóry megszerezte idénybeli első idegenbeli sikerét, amikor 2-0-ra legyőzte a héten edzőt váltó Paksot. Az első félidő viszonylag eseménytelenül telt, mindkét oldal előtt csak kisebb lehetőségek adódtak. A szünet után megélénkült a játék, és előbb Kinyik beadása után Beriasvili kis híján öngólt vétett, majd az ellentámadást követően Molnár lekészített fejesével a frissen becserélt David Babunszki lőtt elegánsan a hálóba. A hazaiak igyekeztek több támadást vezetni, mindez viszont területeket nyitott a Mezőkövesd előtt, amely több veszélyes ellentámadást vezetett. Az egyik kontra alkalmával sikerült megduplázni az előnyt, Molnár Gábor életerős átlövése kötött ki Nagy kapujában. Bognár Györ csapata váltott és 0-2 után a Paks egyre nagyobb nyomást helyezett a kövesdi kapura, beállt a nagy visszatérő Böde is, különösen Varga Barnabás volt elemében, aki remek lövésekkel tesztelte Piscitelli képességeit, az olasz kapus azonban remek védéseket mutatott be a paksi kísérletekkel szemben, csapata pedig kiválóan végezte az elhárítást a lefújásig.

Paks – Mezőkövesd Zsóry 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Da. Babunszki (52.), Molnár G. (62.)

A 20. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Kisvárda – Újpest 2-1

Szombat:
Paks – Mezőkövesd Zsóry 0-2
Ferencváros – Kecskemét 1-1
MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
15:00 Zalaegerszeg – Vasas (Tv: M4 Sport)
17:30 Bp. Honvéd – Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore