Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a hajrában vesztett pontokat a Manchester City, ismét az Arsenal áll a tabella élén- videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulójában a Manchester City a Nottingham otthonába látogatott. Jól játszott Pep Guardiola gárdája, vezetést is szereztek, ám rengeteget hibáztak a kapu előtt, amit kihasznált a Nottingham és a hajrában pontokat csent el a Citytől. Ezzel a pontvesztéssel ismét az Arsenal került az angol bajnoki tabella élére. 

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Nottingham Forest – Manchester City:

Hatalmas fölényben játszott a Manchester City már az első félidőben. Több lövése is volt a vendégeknek, ám ezek pontatlanok voltak, és egyszerűen egyetlen alkalommal sem tudták eltalálni a kaput. Sokszor blokkoltak a hazaiak védői is, jól védekezett a Nottingham. Ez egészen a 41. percig sikerült, amikor a Citynek mégis sikerült megszereznie a vezetést, miután Bernardo Silva gyönyörű gólt küldött a léc alá.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a City játszott fölényben, azonban most sem voltak túl élesek a kapu előtt. A 69. percben nagyon közel állt a második gólhoz Guardiola gárdája, amikor Phoden lövése a kapufán csattant, majd a kipattanó Haaland elé került, de a norvég magasan a kapu fölé lőtte a labdát. Már úgy tűnt, hogy a City nyeri a meccset, de a 84. percben kiegyenlített a Nottingham, amikor Wood csapta be a védőket, majd a kapu közepébe lőtt. Sokáig nézték a VAR-ral egy esetleges les miatt, de végül megadták a gólt. A City erre már nem tudott válaszolni, így maradt a döntetlen a végére is.

Nottingham Forest – Manchester City 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Wood (84.) ill. Bernardo Silva (41.)
Sárga lap: Worrall (14.) ill. Guardiola (66.)
Kiállítás: – ill. –

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Aston Villa – Arsenal 2-4
Brentford – Crystal Palace 1-1
Brighton & Hove Albion – Fulham 0-1
Chelsea – Southampton 0-1
Everton – Leeds United 1-0
Nottingham Forest – Manchester City 1-1
Wolverhampton Wanderers – Bournemouth 0-1
18:30 Newcastle United – Liverpool (tv: Spíler1)

Vasárnap:
15:00 Manchester United – Leicester City (tv: Match4)
17:30 Tottenham – West Ham United (tv: Spíler1)

A bajnokság aktuális állása: