Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: komoly lehetőséghez juthat Loris Karius!

Nehéz helyzetbe került a Newcastle United együttese az Angol Ligakupa fináléja előtt. Eddie Howe ugyanis nem számíthat Nick Popera és Martin Dúbravkára sem a döntőben, így könnyen lehet, hogy a 2018-as BL-döntő negatív hőse, Loris Karius fog a “Szarkák” kapujában állni.

(Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, az angol bajnokság 24. fordulójában a Newcastle United hazai pályán 2:0-ra kikapott a Liverpool együttesétől. A találkozó egyik kulcspillanata a 22. percben történt, amikor Nick Pope egy elcsúszást követően kézzel ért a labdához a tizenhatoson kívül, így a játékvezető kiállította őt. Ennek értelmében Pope nem állhat Eddie Howe rendelkezésére az Angol Ligkupa fináléjában, ami egy hét múlva lesz esedékes. Az esetről a Newcastle menedzsere is elmondta a véleményét a találkozót követően:

Nick az egész idényben fantasztikusan teljesít, megérdemelné, hogy ott legyen a döntőben. Elcsúszott, így a kezezése nem szándékosan történt, akár sárgalappal is megúszhatta volna az esetet, de elfogadtam a játékvezető döntését.

Howe legfőbb problémáját az adja, hogy a csereként beálló Martin Dúbravkával sem számolhat, mivel a szlovák hálóőr a szezon első felét a döntős ellenfél Manchester Unitednél töltötte kölcsönben, és már pályára lépett a Ligakupában a “Vörös Ördögök” mezében. Így minden bizonnyal a 2018-as Bajnokok Ligája-döntőjének negatív hőse, Loris Karius fog védeni a Newcastlenél, aki Angliában több mint négy és fél éve lépett pályára. A Newcastle tavaly nyáron szerezte meg őt ingyen, de ebben a szezonban egyetlen percet sem töltött a pályán. Ettől függetlenül Howe bízik a németben:

Nem aggódom, hiszen pontosan az ilyen helyzetek miatt igazoltuk le őt. Van tapasztalata a nagy meccseket illetően, nem kételkedem a képességeiben. Az edzéseken rendre jól teljesít, így készen áll arra, hogy lehetőséget kapjon.

A Newcastle United tehát az Angol Ligakupa fináléjának a Loris Karius – Mark Gillespie duóval fog nekivágni. A két kapus eddig összesen 3 alkalommal védte a Newcastle kapuját, mind a három eset Gillespie nevéhez fűződik, aki 2020 nyara óta erősíti a “Szarkákat”.