Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kecskemét: “Óriási bravúr két meccsen négy pontot szerezni a Ferencváros ellen”

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Kecskemét ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) szombati élmezőnybeli rangadóján…

 

Az őszi hazai győzelem után a Kecskemét idegenben is pontot szerzett az FTC ellen, mely után a csapat vezetőedzője, Szabó István hangsúlyozta, hogy nem volt elégedett csapata első félidei játékával, utána viszont feljavult a játékuk:

“Nem voltunk megelégedve az első félidei játékkal, amely elsősorban mentális okokkal magyarázható: sok játékosunknak ez az első idénye az NB I-ben és a Fradi otthonában nem könnyű futballozni, ennyi néző előtt. A Ferencváros minden tekintetben jobb volt, szerencsénk, hogy nem kaptunk több gólt. Nem kiabáltam a szünetben a csapattal, nálunk ilyen nincs, érthető, kommunikatív beszélgetést folytattunk. Elsősorban szerkezeti változtatást hajtottunk végre a két cserével, illetve fontos volt, hogy meg tudjuk tartani a labdát elöl, és abból építkezzünk.

A második félidőben feljavult a játékunk, és nyugodtan mondhatom, azt a KTE-t láthattuk, amelyet megszoktunk az idény során. A gól előtti szögletvariáció betanult figura volt, nyilván többet már nem tudjuk eljátszani, mert erre innentől mindenki figyelni fog. Láttuk, hogy a Fradi mélyen védekezik, betoltuk őket, a két játékos eljátszotta, hogy elrúgja a labdát, ezt pedig nehéz levédekezni. Mivel gyors a pálya, megfelelő erővel jött a szöglet a szélről, és Horváth Krisztofer a védekezésből jött előre a tizenhatosra, ez volt tulajdonképpen a meglepetés. Jó a lövőtechnikája, így tudta értékesíteni a helyzetet. Nekünk az óriási bravúr, hogy két mérkőzésen négy pontot szereztünk a Ferencváros ellen.”

A bajnokság élén a Ferencváros 14 ponttal előzi meg az újonc létére a második helyen tanyázó Kecskemétet.