Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új szerződést kaphat a Manchester City védője! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóértesülések szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese szeretne új szerződést ajánlani holland védőjének, Nathan Akénak.

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

A legfrissebb angol sajtóértesülések szerint a Manchester City gárdája a közeljövőben kész új szerződést ajánlani védőjének, Nathan Akénak. A holland játékost az aktuális kontraktusa 2025 nyaráig köti a manchesteri alakulathoz, de a hírek alapján a vezetőség ezt szeretné megtoldani további két évvel. Aké az elmúlt két szezonban többnyire kiegészítő szerephez jutott Pep Guardiola keze alatt, ám a most futó idényben jóval meghatározóbb alakja a spanyol mester csapatának. Ezt jól mutatja, hogy Aké ebben a szezonban már 26 találkozón jutott komoly szerephez, míg az előző két szezonban 13, illetve 27 meccsen léphetett pályára. A hírek szerint a vezetőség olyannyira elégedett a 28 éves védő teljesítményével, hogy ösztönzésképp a jelenlegi heti 80 ezer fontos fizetését készek felemelni heti 120 ezer fontra.

Nathan Aké a Manchester City színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 66 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólt jegyzett. Piaci értékét 30 millió euróra taksálja a transfermarkt.