Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi kedvenc ételeiről és italairól beszélt

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya elárulta, hogy melyek a kedvenc magyar ételei…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Magyar Konyha magazin részére adott interjúban beszélt étkezési szokásairól, kedvenc fogásairól:

“A mi piemonti régiónk jellegzetes sajtja a fontina, amit fenn az Alpokban, a Franciaországgal és Svájccal határos Valle d’Aostában készítenek. Ebből a friss, puha sajtból készül a fonduta alla Valdaostana. A fontinát apró darabokra szaggatják, és beleteszik egy liter tejbe, majd éjszakára állni hagyják. A fontina megszívja magát tejjel, még puhább lesz. Másnap leöntik róla a tejet, a puha, átitatott fontinát pedig kevergetve megfőzik, ez lesz a fonduta, amit Svájcban úgy hívnak, hogy fondu. Ezt lehet fokozni pasta frollával, de úgy a legjobb, ahogy az édesanyám is szokta csinálni, hogy a fondutát ráönti a gnocchira. Na, az úgy felülmúlhatatlan.”

“Amikor a válogatottnál volt, Dzsudzsák Balázs mindig hozott harminc-negyven tölteléket a nagymamája főztjéből. Hú, az nagyon finom! Legutóbb is vendégül látta a stábot és a játékostársakat, amikor a százkilencedik válogatottságára készült” – tette hozzá a szakember.

“Az ebéd vagy a vacsora után mi, északiak, szoktunk emésztést elősegítő italt is kortyolgatni. Olykor jómagam is. Nálunk vannak különböző amarók, ezek tulajdonképpen gyógynövénylikőrök. Gyomorkeserűk. De bevallom, nekem a kedvencem az Unicum, amit itt is lát a polcon. Itt van velünk szemben, a Soroksári úton a gyár, továbbá jól ismerem Zwack Sándort, aki perfekt olasz, Firenzében nőtt fel. Ez nálam veri a német Jägermeistert és az olasz Montenegrót, a műfaj nagyjait” – ismertette preferenciáit az olasz edző.

“A Covid idején belevágtunk Mariellával a magyar nyelv tanulásába, járt hozzánk egy nyelvtanár, de aztán újra beindult az élet, felpörgött a futball, nem maradt időm a tanulásra, és mivel a magyar a világ talán legnehezebb nyelve, megrekedtem egy nem túlságosan magas szinten. Pedig nem vagyok egy antitalentum, tapasztalhatta, angolul, spanyolul jól beszélek, németül sem lehet eladni, most is spanyolul folyik közöttünk a beszélgetés. De a magyar eddig kifogott rajtam, és attól tartok, hogy ez már mindörökké így is marad” – vallotta be a szövetségi kapitánya.