Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kiesési rangadót nyert a Fehérvár a Vasas ellen

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 22. fordulójában három mérkőzést rendeztek meg a szombati játéknapon…

 

A forduló élmezőnybeli rangadóján a Kecskemét 1-0-s győzelmet aratott a Kisvárda otthonában. A találkozó elején a vendégek léptek fel némileg kezdeményezőbben, de az egyetlen valamire való lehetőségük nélkül Tóth B. közeli kísérletével és ismétlésével szemben Petkovic egyaránt remek védést tudott bemutatni. A játékrész második felében a hazaiak egyre több támadást vezettek, de nem tudtak érdemi lehetőséget kidolgozni a Kecskemét kapuja előtt. A gól nélküli első játékrész után a második félidőt is a vendégek indították jobban. Nem egész tíz perc elteltével a vezetést is megszerezték, miután Katona Bálint a tizenhatoson kívülről bombázott védhetetlenül a léc alá. A hátrányba kerülést követően a Kisvárdának lett sürgősebb. A hazaiak több akciót vezettek, de kevés helyzetet tudtak teremteni. Bő húsz perccel a meccs vége előtt Ötvös lövésénél kellett először nagyobb védést bemutatnia Vargának. Tíz perccel a vége előtt a hazaiak hármat cseréltek és tovább fokozták a nyomást, azonban igazi helyzet nélkül telt el a hátralévő idő. A KTE az újabb győzelmével tovább erősítette második helyét és már négy ponttal előzi meg a Kisvárdát.

Kisvárda – Kecskemét 0-1 (0-0)
Gólszerzők:ill. Katona B. (54.)

 

A Bognár György irányításával egyre inkább feljavuló Paks 3-1-re győzött a Zalaegerszeg ellen. A tolnaiak megállíthatatlan formában kezdték a mérkőzést, ugyanis bő öt perc után Bőle bal oldali bejátszásából Varga Barnabás fejelt a hálóba, majd az első húsz perc végén hasonló szituáció végén Bőle beadása után Windecker József ugyancsak a kapuba bólintott és idejekorán kétgólos előnybe kerültek. 0-2 után a ZTE felébredt és az első félóra végeztével Lesjak bejátszása után az albán Eros Grezda szépíteni tudott egy közeli fejessel. A vendégek lendületben maradtak és további helyzeteik adódtak immár az egyenlítésre, Németh D. lehetőségénél azonban Simon B. nagyszerűen védett. Az első 45 perc végeztével 2-1-es előnyben volt a Paks. A szünetben a Zalagerszeg három cserével próbált frissíteni. Ennek ellenére a második játékrészt is hazaiak kezdték jobban, és néhány perc elteltével Vas találta el a kapufát. A második játékrész derekánál Böde sezerzett labdát a bal oldalon, középre adásából ismét Windecker József volt eredményes fejjel. A harmadik góllal úgy tűnt, hogy minden eldőlt, a Zalaegerszeg nem túl nagy ellánnal próbálkozott, miközben kontrákból inkább a Paks veszélyeztetett és Szabó J. révén még egy lesgólt is szerzett, de a végeredmény már nem változott. A két csapat ezzel helyet cserélt egymással a középmezőnyben, a Paks felkapaszkodott a hatodik helyre.

Paks – Zalaegerszeg 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Varga B. (6.), Windecker (20., 63.), ill. Grezda (32.)

 

A szombat esti kiesési rangadón a MOL Fehérvár 2-1-re felülmúlta a sereghajtó Vasast a MOL Aréna Sóstóban. A két kényszerhelyzetben lévő csapat közül a Fehérvár kezdte aktívabban a találkozót, majd néhány kósza lehetőség után az első negyedóra végén a menteni igyekvő Otigba egy balul sikerült sarkazással ugratta ki Schön Szabolcsot, aki közelről értékesítette az ajtó-ablak lehetőséget. Az első félidő felénél a Vasas máris szerkezeti váltásra szánta el magát és Kondás Elemér hátvéd helyett középpályást cserélt. Néhány perccel később az első ígéretes angyalföldi támadások egyikét máris góllal fejezték be, miután Holender visszatett labdáját a második hullámban érkező Jozef Urblik tűzte a hálóba. Az egyenlítést követően egy csapásra megváltozott a játék képe és a Vasas vezetett több támadást. Az első félidőben azonban újabb találat nem esett, 1-1-gyel ért véget a játékrész. A szünet után ismét a hazaiak játszottak aktívabban, többször is a kapuhoz tudták szegezni a Vasast, amely viszont ígéretes ellentámadásokból veszélyeztetett. Végül az utolsó negyedórán belül egy lendületből vezetett hazai támadás végén Nego bejátszásából Kenan Kodro a tizenhatoson belülre érve volt eredményes. A házi gólkirály idénybeli kilencedik találata végül három pontot ért a Fehérvár számára, amely 2023-ban először nyert mérkőzést és javítani tudta helyzetetét az utolsó benmaradó helyeken.

MOL Fehérvár – Vasas 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Schön (15.), Kodro (78.), ill. Urblik (28.)

A 22. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Ferencváros – Mezőkövesd 1-1

Szombat:
Kisvárda – Kecskemét 0-1
Paks – Zalaegerszeg 3-1
MOL Fehérvár – Vasas 2-1

Vasárnap:
15:00 Budapest Honvéd – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport+)
18:30 Újpest – Debrecen (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása