Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: magabiztos győzelemmel hangolt a Fradi elleni mérkőzésre a Bayer Leverkusen! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójának vasárnapi játéknapját a Bayer Leverkusen és a Hertha Berlin összecsapása nyitotta.

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

Egyértelmű esélyesként várta a Bayer Leverkusen együttese a Hertha elleni összecsapást, főleg annak fényében, hogy a fővárosi együttes az egyik leggyengébb idegenbeli mérleget produkáló gárdának számít a Bundesligában. A várakozások végül hamar be is igazolódtak, a 12. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Leverkusen!  A hazaiak a félpályánál szereztek labdát, majd egy villámgyorsan végigvitt támadás végén Frimpong tálalt Azmoun elé, akinek a lövését már csak a gólvonal mögül tudták kivágni a védők, 1-0! Nem kellett sokat várni és már kétgólos előnynek örülhetett a hazai publikum, miután Diaby gyorsaságát kihasználva meg tudták futni a szélen a Hertha védelmén, a középre tett labdát pedig Frimpong értékesítette, 2-0!

A második félidőben is megmaradt a Leverkusen fölénye, sőt a 60. percben egy újabb formás akció végén sikerült lezárni a találkozó érdemi kérdéseit! Ekkor Wirtz tálalt Diaby elé, aki közelről mattolta Christensent, 3-0! A vendége számára azért összejött a szépítés, miután a 66. percben Plattenhardt kiharcolt egy büntetőt. Az ítéletet Lukebakio magabiztosan végrehajtotta, 3-1! A háromgólos különbséget viszont nagyon gyorsan, a 73. percben visszaállította a Leverkusen! Ekkor Adli indult meg a Hertha kapuja felé, majd senkitől sem zavartatva 17 méterről bevette a kaput, 4-1! Ezt követően már nem változott a találkozó állása, így a Leverkusen egy magabiztos sikerrel hangolt a Ferencváros elleni El-nyolcaddöntőre.

Bayer Leverkusen – Hertha Berlin 4-1 (2-0)
Helyszín:
BayArena Vezette: P. Ittrich
Gólszerzők:
Azmoun (12.), Frimpong (21.), Diaby (60.), Adli (73.)  ill. Lukebakio (67. – büntető)
Sárga lapok: Tah (75.) ill. Ngankam (75.), Kenny (87.)
Kiállítás: ill.-

Bayer Leverkusen: Hradecky – Tapsoba, Tah, Kossounou – Hincapie (Sinkgraven 82.), Andrich, Palacios, Frimpong (Fosu-Mensah 29.) – Wirtz (Amiri 82.), Azmoun (Schick 69.), Diaby (Adli 69.) Vezetőedző: Xabi Alonso

Hertha Berlin: Christensen – Rogel, Uremovic, Kempf – Richter (Sunjic 84.), Cigerci (Ngankam 73.), Plattenhardt – Tousart, Serdar (Boetius 58.) – Lukebakio (Kenny 83.), Niederlechner (Jovetic 58.) Vezetőedző: Sandro Schwarz

A mérkőzés összefoglalója:

A 23. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Borussia Dortmund – RB Leipzig 2-1

Szombat:
Augsburg – Werder Bremen 2-1
Mainz – Hoffenheim 1-0
B. Mönchengladbach – Freiburg 0-0
Union Berlin – Köln 0-0
VfL Bochum – Schalke 0-2
VfB Stuttgart – Bayern München 1-2

Vasárnap:
Bayer Leverkusen – Hertha Berlin 4-1
17:30 Wolfsburg – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása: