Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo egy repülőgépnyi segélycsomagot küldött a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak

Ismét jótékonykodott az Al-Nasszr és a portugál válogatott támadója, Cristiano Ronaldo, aki most Törökországba és Szíriába küldött adományokat a földrengés áldozatainak. 

(Photo by Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images)

Cristiano Ronaldo egy egész repülőgépnyi segélycsomagot küldött a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak. A portugál támadót teljesen lesújtotta a katasztrófa, amely több mint 50 ezer halálos áldozatot követelt, és 47 ezer épületet semmisített meg.

Ronaldo sátrakat, élelmiszercsomagokat, párnákat, takarókat, ágyakat, bébiételeket, tejet és orvosi felszerelésekért küldött az érintett török és szír területekre, hogy támogassa a humanitárius erőfeszítéseket. Remélhetőleg Ronaldo nemes gesztusa más sportolókat is arra ösztönöz majd, hogy kövessék a példáját az elkövetkező napokban és hetekben.

Nem ez az első alkalom, hogy Ronaldo ilyen nagylelkűen adományoz. A portugál egyszer 83 000 dollárt fizetett egy gyermek agyműtétjére, 165 000 dollárt adományozott egy rákközpont finanszírozására szülővárosában, Funchalban, míg a koronavírus-járvány csúcspontján 1 millió fonttal támogatta a portugál kórházakat. Ronaldo a Save the Children, az Unicef és a World Vision nagykövete is.

Pénteken került elő egy videó, amelyen Ronaldo egy fiatal szír fiút is meglepett, aki túlélte a földrengést. A kisgyerek azt mondta, az volt álma, hogy találkozzon a portugál támadóval.