Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: “Mindent meg kell tennünk Messi szerződtetéséért!”

Az észak-amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) első embere, Don Garber hangzatos kijelentést tett Lionel Messi esetleges Amerikába történő szerződése kapcsán. 

A The Athletic című vezető sportlap készített a napokban interjút Don Garberber, amelyben a sportvezető arról beszélt, hogy személyes ambíciója is, hogy Messi még futballozzon az Amerikai Egyesült Államokban karrierje vége előtt.

“Lionel Messi valószínűleg a legkülönlegesebb játékos a futball történelmében. Amikor arról hallok, hogy egy MLS-klub, például az Inter Miami érdeklődik nála a folytatásról, azt fantasztikus dolognak tartom. Ha egyszer megtörténne Messi szerződtetése, az csodálatos dolog lenne a ligának de azt gondolom Messinek és a családjának is, akiket örömmel várunk az USA-ban.” – kezdte gondolatmenetét Don Garber.

“Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy meg legyen a lehetőségünk Messi szerződtetésére. További részletekről nem tudok még beszámolni, de egy biztos, az ambícióink komolyak!” – így az MLS első embere, aki azt is elmondta, megtalálnák a módját annak, hogy Messi jövőbeni szerződése a liga szigorú pénzügyi előírásainak is megfeleljen, már ami az anyagiakat illeti.

A The Athletic itt egyből hozzá is teszi, hogy vélhetően a jelenleg a liga legjobban fizetett játékosa, az évi 14 millió dollár kereső Lorenzo Insigne elé kerülne Messi, akinek még azt is felajánlhatják, amolyan kompenzációs gyanánt, mint David Beckham szerződtetésekor, hogy a jövőben lehetősége adódna egy MLS-franchise-ban jogot vásárolni.

Mint ismert, Lionel Messi szerződése a nyáron lejár a Paris Saint-Germainnel, így amennyiben addig nem sikerült megállapodni az egy éves hosszabbítási opció érvénybe léptetéséről sem, a 35 esztendős klasszis szabadon igazolható játékosként kereshetik őt az MLS-csapatok is.