Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A megye I-es csapatból hívták meg hazája válogatottjába a légióst

Nem mindennapi esetet tapasztalhatott meg a debreceni egyetem hallgatója, ugyanis a megye I-es DASE csapatának játékosát meghívták hazája, a pakisztáni válogatott keretébe…

 

A dehir.hu számolt be róla, hogy a Debreceni Egyetem hallgatója, Hamza Khan nemrég nemrég meghívót kapott a pakisztáni válogatott edzőtáborába, ahol rengeteget tanult és örök élményekkel gazdagodott.

A Debreceni Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatójának álma vált valóra azzal, hogy magára ölthette a címeres mezt.

“Edzőtáborban lehettem válogatott játékosokkal és rengeteget tanulhattam a társaktól és az edzőtől is. Nagyon hasznos volt az ott eltöltött idő. Mindig csapatjátékosnak tartottam magam, de bekerülni a keretbe és a nemzeti csapat sikeréért dolgozni egészen más, fantasztikus érzés volt” – mondta el a labdarúgó.

Hamza végül nem került be a végső, 23-as keretbe, így is örök élmény volt számára a válogatott összetartás. A védő második éve erősíti a DASE együttesét. A megye I-es bajnokság előtt játszott a pakisztáni élvonalban, fiatalabb korában pedig Angliában és Üzbegisztánban nevelkedett.

“Hamza jó mentalitású, az edzésen és a mérkőzésen mindig a maximumra törekszik. Megtaláltuk a posztját is az utóbbi időben azzal, hogy baloldali belső védőt játszatunk vele, mert jól fejel és a bal lába is kiváló” – jellemezte játékosát Kovács Miklós vezetőedző.

Khan célja, hogy játékával kiérdemelje a válogatott meghívót a következő összetartásra is, hogy bekerüljön a szűkített keretbe, ehhez nagy előrelépés lenne, ha feljebb léphetne az NB III-as DEAC keretébe.