Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: több korábbi játékost is meglepett az edzőváltás!

A Bayern München korábbi, a Real Madrid jelenlegi klasszisa, Toni Kroos meglepettségének adott hangot azzal kapcsolatban, ahogy egykori klubja Julian Nagelsmann helyzetét kezelte.

A 33 esztendős középpályás az ‘Einfach mal luppen’ podcast vendége volt a minap, ahol elmondta, mennyire meglepte meglepte a bajoroknál rövid idő alatt lezajló edzőváltás, hiszen nem ilyennek ismerte a klubvezetést.

“Számomra meglepő, hogy a Bayernnél ezt a döntést sportszerűnek vélik. Én is hittem annak a kommunikációnak, hogy mennyire támogatják Nagelsmannt, aki mellett egy-egy rossz eredmény után is kiálltak. Mindig is azt mondták a Bayernnél, hogy hosszú távú projektet képzelnek el Nagelsmannal. Látjuk mi lett a vége. Nem igen tudok azonosulni egy ilyen döntéssel.” – így Kroos, aki megnevezte Herbert Hainer klubelnököt is, aki Nagelsmann menesztését megelőző napokban nyilvánosan is erről beszélt.

Érdekesség egyébként, hogy számos korábbi Bayern-játékos van hasonló véleményen, például a Kroosszal egy műsorban vendégeskedő Michael Ballack is.

“Óvatosan kell bánnunk innentől azzal a kijelentéssel, hogy a futballban igen is van emberség! Az egész az üzletről szól! Hatalmas a kereslet, hatalmasak az elvárások. A Bayernnél sincs ez másképp. A klub csakis akkor lehet hosszú távon sikeres, ha folyamatosan megkérdőjelezi önmagát, az eredményeit és sikereit.” – tette hozzá Ballack, kiemelve, hogy számára is meglep döntés született a válogatott szünet alatt, ám azért hozzátette, hogy Julian Nagelsmann azért titkon biztosan számíthatott arra, hogy a gyengébb eredmények után történhet ‘bármi’.