Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi argentin szövetségi kapitány lehet a Boca új edzője – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Boca Juniors menesztette tavaly nyáron kinevezett vezetőedzőjét…

César Luis Merlo argentin újságíró értesülései szerint Gerardo “Tata” Martino a legnagyobb esélyes arra, hogy helyettesítse a menesztette Hugo Ibarrát a Boca Juniors vezetőedzői posztján, miután az arany-kékek vezetősége már felvette a kapcsolatot a rutinos szakemberrel.

A 60 éves tréner több argentin klubcsapatot irányított már korábban, míg 2013 és 2014 között a Barcelona edzője volt. Martino ezt követően két éven át az argentin válogatott szövetségi kapitányaként vállalt munkát, majd az MLS-ben szereplő Atlanta United trénere volt. Legutóbbi megbízatásában a mexikói válogatottat vezette, ám mivel az El Tri nem jutott tovább vele – az argentinok által is erősített – csoportból, így az elmúlt esztendő végén megköszönték a munkáját.

Martinóval 66-ból 42 meccset nyert meg a mexikói csapat 12-12 döntetlen és vereség mellett. Ennek ellenére munkáját folyamatos kritikák kísérték Mexikóban, a szurkolók rendre számon kérték tőle, hogy az elmúlt három év alatt egyszer sem tudták legyőzni az Egyesült Államokat és Kanadát.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!