Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A következő szezonban nem a Camp Nouban játssza a Barcelona a hazai mérkőzéseit – HIVATALOS

Megindul az ikonikus stadion felújítása, így új helyen játsszák le a Barcelona hazai meccseit az következő szezonban. 

 (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Barcelona a következő szezonban nem a Camp Nouban fog pályára lépni a hazai mérkőzésein, miután jóváhagyták a stadion és a környező létesítmények felújításának terveit.

A katalán gárda igazgatótanácsa csütörtök este jóváhagyta az Espai Barca projekt folytatásának pénzügyi tervet. Ennek értelmében a Barcelona legfeljebb 1,5 milliárd eurót kap a Camp Nou felújításának finanszírozására, a projektben pedig várhatóan az amerikai Goldman Sachs és JP Morgan befektetési bankok lesznek a klub fő partnerei. A két céggel kötött végleges megállapodást a következő 24 órán belül véglegesíthetik és kihirdethetik.

A Barcelona csütörtökön tájékoztatta a városi tanácsot és az UEFA-t, hogy a következő szezonban a Lluís Companys Olimpiai stadionban lép pályára. 1957 óta ez az első alkalom, hogy nem a Camp Nou lesz a katalán gárda hazai pályája. A Lluis Companys egy 55 000 férőhelyes stadion a Montjüicon, egy nagy dombon Barcelona városától délnyugatra, és korábban az 1992-es olimpia központja volt.

A Barcelona elnöke, Joan Laporta tavaly jelentette be, hogy a klub a 2023/24-es szezont nem a Camp Nouban tölti a tervezett átalakítás miatt, de abban a szakaszban az Espai Barca projektet még nem kellett teljes mértékben finanszírozniuk.

Klubforrások elismerik, hogy a Negreira-botránnyal kapcsolatos közelmúltbeli hírek, Gavi regisztrációs problémái, valamint a kamatláb általános emelése megnehezítette a Barca dolgát.

2022 márciusában a Barcelona hosszú távú szponzori megállapodást kötött a Spotify streaming óriáscéggel, hogy stadionját „Spotify Camp Nou” névre kereszteljék.