Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchelt “sokkolta”, amikor kirúgták a Chelsea-től

Thomas Tuchel az első mérkőzésére készül a Bayern München edzőjeként, ám előtte elmesélte, hogyan élte meg, amikor tavaly szeptemberben kirúgták a Chelsea-től. 

 (Photo by Christina Pahnke – sampics/Getty Images)

A Bayern München újdonsült vezetőedzője, Thomas Tuchel a Chelsea-ből való távozásáról beszélt , és azt mondta, „sokkolta” a döntés, ráadásul a kirúgása csak percekig tartott.

Tuchelt tavaly szeptemberben, a Dinamo Zagrebtől elszenvedett Bajnokok Ligája-vereség után menesztették. A klub új tulajdonosa, a Todd Boehly vezette amerikai konzorcium kijelentette, hogy négy hónapos hatalomátvételük után elérkezett az idő, hogy új vezetőedzőt hozzanak. A német tréner 20 hónap alatt három trófeát nyert a Stamford Bridge-en, és elismerte, hogy menedzseri ciklusának végét nagyon megsínylette.

A Bayern edzőjeként játszott első mérkőzése előtt, ami szombaton épp korábbi csapata, a Borussia Dortmund ellen lesz, Tuchel így nyilatkozott arról, amikor kirúgták a Chelsea-ből:

„Egyfajta sokk volt. Furcsa módon már reggel, amikor az edzőközpontba mentem éreztem, hogy ez a találkozó, amit ma tartunk, szokatlan találkozó lesz, és való igaz, egy rövid találkozó volt. Három-öt perc volt. Nem is volt kedvem hosszabban beszélgetni a döntéshozókkal, meg kell mondjam. Sokkolt mindannyiunkat. Az volt az érzésünk, hogy jókor vagyunk a jó helyen ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, építsünk és tovább maradjunk itt. A személyzettel is nagyon jó volt a kapcsolatunk. Még mindig fáj, hogy nem találkozunk ezekkel az emberekkel mindennap. Szeretem ezt a munkát, megvan bennem a szenvedély. Nincs viccesebb hely, mint egy öltöző; öröm és jó viccek tömkelege. Ez hiányzik a legjobban. A körülmények miatt rendkívüli köteléket építettünk ki: a COVID és Brexit idején kezdtük, aztán jött a tulajdonosváltás. Erős csapat voltunk. Olyan volt, mint egy család.”

Arra a kérdésre, hogy a Chelsea-játékosai felvették-e vele a kapcsolatot a távozása után, Tuchel hozzátette:

„Igen, és még mindig jó a kapcsolatom a játékosokkal. Még mindig SMS-ezünk, sok üzenetet váltunk, sok barátra leltem a Chelsea-nél. Nehezebb lesz a kapcsolatot tartani, de a barátságok megmaradnak.”