Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: botlott a Dinamo Zagreb, közelebb zárkózott a Hajduk Split

A horvát bajnokság (1. HNL) 27. fordulójának szombati mérkőzései közt az éllovas Dinamo Zagreb és a második Hajduk Split egyaránt idegenben lépett pályára…

A listavezető Dinamo Zagreb jókora meglepetésre mindössze 1-1-ess döntetlent ért el a sereghajtó Gorica otthonában. A  fővárosiak a meccs nagy részében jelentős mezőnyfölényben játszottak, de sokáig képtelenek voltak feltörni a hazaiak zárt védekezését. Egy óra játék elteltével Robert Ljubicic találatával megszerezték nagy nehezen előnybe tudtak kerülni, de a lelkes Gorica a finisben kiegyenlített Josip Mitrovic révén, és egy pontot otthon tartott. A sereghajtó helyzete ezzel a ponttal ugyan nem sokat javult, de hősies küzdést mutattak be, eközben a Dinamo ugyan bajba nem került a pontvesztéssel, de csökkent a korábbi tetemes előnye az élen.

Gorica – Dinamo Zagreb 1-1 (0-0)
Gólszerzők: J. Mitrovic (85.), ill. Ljubicic (60.)

A második helyezett Hajduk Split eközben elvitte a három pontot az utolsó Sibenik otthonából a 3-2-es győzelemmel. A vendégek az első félidő végén Marko Livaja találatával kerültek lépéselőnybe, majd a szünet után negyedóra telt és újabb két gólt szereztek, így 60 perc után már 3-0-ra vezettek. Az első gólt szerző Livaja Jan Mlakar és Rokas Pukstas találatához egyaránt előkészítést vállalt. 3-0 után eldőlni látszott a mérkőzés, de a hazaiak nem sokkal később szépítettek, majd a hajrában egy gólra felzárkóztak, egyenlíteniük azonban már nem sikerült. A Hajduk soraiban Lovrencsics Gergő az 56. percben lépett pályára csereként. Csapata a sikerével hét pontra közelebb zárkózott az első helyezett Dinamóhoz.

Sibenik – Hajduk Split 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Dolcek (64.), Kvrzic (90.), ill. Livaja (45.), Mlakar (53.), Pukstas (60.)

A bajnokság aktuális állása