Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kobel bakizott, Müller duplázott, a Bayern magabiztosan nyerte a Der Klassikert! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójának szombati játéknapját a Bayern München és a Borussia Dortmund rangadója zárta.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

Egypontos előnyből várhatta a Der Klassikert a Borussia Dortmund együttese, és azzal a céllal érkeztek Münchenbe, hogy ezt az előnyt még tovább tudják növelni. A Bayern München pedig immár Thomas Tuchellel a kispadon úgy lépett pályára, hogy csak a győzelem az elfogadható ezen a rangadón. A találkozó első perceiben mindkét fél igen aktív volt, mindegyik kapu előtt kialakultak apróbb helyzetek. A félidő közepéhez közeledve aztán egy tízperces rövidzárlat volt a Dortmundnál, amit a Bayern kegyetlenül kihasznált. A 13. percben Upamecano előreívelt labdájánál a kapujából kirontó Gregor Kobel hibázott hatalmasat: a kapus ugyanis éppen csak hozzáért a labdához, ami így mellette elsuhanva a kapuban kötött ki, 1-0! Mindössze 5 perc telt el, amikor szögletet végezhetett el a Bayern, amit de Ligt csúsztatott meg, majd a kapu torkában tartózkodó Thomas Müllerről a hálóba pattant a játékszer, 2-0! Újabb 5 minutum telt el, amikor már a harmadik gólt ünnepelhette az Allianz Arena közönsége! A Bayern az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd Sané 25 méterről egy lövésre szánta el magát. Ezt a próbálkozást Kobel ugyan még hárítani tudta, de a kipattanóra Müller ért oda elsőként, és megszerezte a második gólját, 3-0! A szünetig ugyan megpróbálkozott közelebb zárkózni a Dortmund, de nem tudtak mit kezdeni a Bayern stabil védekezésével, így a bajorok megnyugtató 3 gólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

Nem kellett sokat várni arra, hogy a második félidőben még tovább növelje a különbséget a Bayern! Az 51. percben Sané indult meg a szélen a labdával, majd befelé törve kiváló passzt osztott ki Comannak, aki közelről mattolni tudta Kobelt, 4-0! A folytatásban is jópár helyzetet ki tudott dolgozni a Bayern, és a Dortmundot többször is csak a szerencse mentette meg attól, hogy egy nagyon komoly kiütésbe szaladjanak bele. A 72. percben aztán összejött a szépítés a vendégeknek, miután Gnabry szabálytalankodott Bellinghammel szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt Can végezte el, aki magabiztosan értékesítette a lehetőséget, 4-1! A 83. percben még tovább növelhette volna a különbséget a Bayern Musiala gyönyörű egyéni akciója után, de a befejezést elhibázta a fiatal középpályás. A 90. minutumban aztán még közelebb tudott zárkózni a Dortmund! Malen és Guerreiro összjátéka után a holland eresztett meg egy igen gyengécske lövést, ami végül valahogy mégis utat talált Sommer hálójába, 4-2! Ez a gól viszont a lényegen már nem változtatott, a Bayern magabiztosan nyerte a Klassikert és újból átvette a vezetést a bajnokságban!

Bayern München – Borussia Dortmund 4-2 (3-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: M. Fritz
Gólszerzők:
Kobel (13. – öngól), Müller (18., 23.), Coman (51.) ill. Can (72. – büntető), Malen (90.)
Sárga lapok: Upameano (64.) ill. Can (12.)
Kiállítás:
ill.-

Bayern München: Sommer – Davies (Cancelo 79.), de Ligt, Upamecano, Pavard – Goretzka (Gravenberch 86.), Kimmich, Sané, Müller (Gnabry 69.), Coman (Musiala 79.) – Choupo-Moting (Mané 69.) Vezetőedző: Thomas Tuchel

Borussia Dortmund: Kobel – Wolf, Süle, Schlotterbeck (Hummels 44.), Ryerson (Özcan 46.) – Can, Brandt (Malen 46.), Bellingham, Guerreiro, Reus (Dahoud 60.) – Haller (Moukoko 60.) Vezetőedző: Edin Terzic

A mérkőzés összefoglalója:

A 26. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Eintracht Frankfurt – VfL Bochum 1-1

Szombat:
Freiburg – Hertha Berlin 1-1
RB Leipzig – Mainz 0-3
Schalke – Bayer Leverkusen 0-3
Union Berlin – VfB Stuttgart 3-0
Wolfsburg – Augsburg 2-2
Bayern München – Borussia Dortmund 4-2

Vasárnap:
15:30 Köln – B. Mönchengladbach
17:30 Werder Bremen – Hoffenheim (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása: