Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a sok hiányzó ellenére is könnyed győzelmet aratott a sereghajtó otthonában a Barcelona! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 27. fordulójának szombati játéknapját a sereghajtó Elche és a listavezető Barcelona összecsapása zárta.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

A papírforma alapján egy könnyed mérkőzés várt a listavezető Barcelona gárdájára, hiszen a sereghajtó Elche otthonába látogattak. Xavi erősen felforgatott kezdőt küldött fel a pályára, amit a sok sérülttel és a szerdai Real elleni kupavisszavágóval lehetett magyarázni. A hiányzók ellenére is az első percektől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a Barca, de az első negyedórában nem tudtak fogást találni az Elche védelmén. A 20. minutumban aztán már feltörték a hazaiak védekezését: Jordi Alba ívelhetett középre egy szabadrúgást, amit Araujo fejelt Lewandowski elé, a lengyel támadó pedig bevette Badia kapuját, 0-1! A folytatásban is a Barcelona akarata érvényesült, de az újabb komoly helyzetig egészen a félidő végéig kellett várni. Előbb egy beadás találta meg középen Lewandowskit, aki fejelni szeretett volna, de a válláról végül kevéssel a kapu felett hagyta el a labda a játékteret. A szünet előtt még Koundé nevéhez fűződött egy lehetőség, de az ő próbálkozásán az egyik védő menteni tudott, így a Barca egygólos előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második játékrészben megpróbált némileg támadóbb szellemben fellépni az Elche, amit igen gyorsan megbüntetett a Barcelona! Az 56. percben Ansu Fati indult meg a labdával, majd a behátráló védő mellett ritmust váltva kilőtte a hosszú alsót, 0-2! Újabb 10 perc elteltével végleg lezárta a három pont sorsát a katalán sztárcsapat: ekkor az Elche térfelén szerzett labdát a Barca, majd ebből Lewandowski indult meg, aki végül a kapust is átverve megszerezte a második találatát, 0-3! Mindössze 4 minutum telt el, amikor ismét gólt ünnepelhetett a Barcelona! Ferrán Torres kapott egy indítást a szélen, majd befelé törve a védők között ellőve a labdát bevette a hazaiak kapuját, 0-4! A 85. percben közel járt a szépítéshez az Elche, de Fidel fejesénél a felsőléc megmentette ter Stegent. Összességében a Barcelona megérdemelt győzelmet aratott, amivel egy újabb komoly lépést tettek a bajnoki cím felé.

Elche – Barcelona 0-4 (0-1)
Helyszín:
Estadio Manuel Martínez Valero Vezette: C. Del Cerro
Gólszerzők:
ill. Lewandowski (20., 66.), Fati (56.), Torres (70.)
Sárga lapok: -ill. Gavi (60.), Araujo (74.), Lewandowski (87.)
Kiállítás:
ill.-

Elche: Badia – Blanco (Mercau 65.), Bigas, Palacios – Clerc, Gumbau, Mascarell, Carmona (Guti 54.) – Fidel, Tete Morente (Josan 65.) – Milla (Ponce 76.) Vezetőedző: Sebastian Beccacece

Barcelona: ter Stegen – Koundé, Araujo (Torre 78.), Alonso, Alba – Roberto, Garcia, Gavi (Kessié 68.) – Torres, Lewandowski, Fati (Garrido 84.) Vezetőedző: Xavi

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mallorca – Osasuna 0-0

Szombat:
Girona – Espanyol 2-1
Athletic Bilbao – Getafe 0-0
Cádiz – Sevilla 0-2
Elche – Barcelona 0-4

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Almeria (Tv: Spíler 2)
16:15 Real Madrid – Real Valladolid (Tv: Spíler 2)
18:30 Villarreal – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
21:00 Atletico Madrid – Real Betis (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Valencia – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: