Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: hazai pályán kapott ki az Inter! – videóval

Az olasz bajnokság 28. fordulójának szombati nyitónapján máris megszületett a forduló egyik nagy meglepetése, miután a Fiorentina mindhárom pontot elvitte az Inter otthonából.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Valami, legfőképpen a gól ezen a napon is hiányzott a ‘milánói kék-feketék’ játékából, hiába volt végig ezúttal is Romelu Lukaku, a belga csatár csak helyzetekig jutott a találkozón.

A Fiorentina felvállalta a bátor támadó-futballt, nem állt be védekezni, és ennek meg is lett az eredménye, amikor is a második félidő elején, egy szöglet után Giacomo Bonaventura közeli fejes góljával megszerezte a vezetést.

Hátrányban az Inter természetesen próbált változtatni, mentek is előre becsülettel a milánóiak, azonban a már említett helyzetekig, köztük egy Barella-kapufáig jutottak a folytatásban.

A Fiorentina végül csak megúszta kapott gól nélkül, és hiba lenne azt állítani, hogy érdemtelen sikert arattak a firenzeiek Milánóban…

Inter – Fiorentina 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Bonaventura (53.)

 

Korábban játszották:

Cremonese – Atalanta 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Ciofani (56. -büntetőből) illetve De Roon (44.), Boga (72. -büntetőből), Lookman (90+3.)

Amolyan kötelező feladat állt az Atalanta előtt, ha még továbbra is szeretne odaérni a Bajnokok Ligája indulást érő helyek egyikére a bergamói csapat. A vendégek ha nem is zökkenőmentesen, de sikerrel vették a cremonia túrájukat, ahol bár nem adta könnyen magát a meccs bizonyos szakaszaiban a feladathoz felnövő sereghajtó, végül Gian Piero Gasperini csapata érvényesítette a papírformát.

 

A 28. forduló további programja:

szombat:

20:45 Juventus – Verona (Tv: Sport 1)

 

vasárnap:

12:30 Bologna – Udinese (Tv: Sport 1)

15:00 Monza – Lazio (Tv: Sport 1)

15:00 Spezia – Salernitana

18:00 AS Roma – Sampdoria (Tv: Sport 1)

20:45 Napoli – AC Milan (Tv: Sport 1)

 

hétfő:

18:30 Empoli – Lecce (Tv: Sport 1)

20:45 Sassuolo – Torino (Tv: Sport 1)

 

A Serie A aktuális állása: