Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: újabb győzelmet aratott, növelte előnyét a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának 3. fordulójában az éllovas FC DAC 1904 együttese a Zsolnát látta vendégül…

 

A listavezető FC DAC 1904 1-0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Zsolna ellen és tovább növelte előnyét az élen. A szerdahelyiek nagyszerűen kezdték a mérkőzést, és több veszélyes támadást követően az első negyedóra végén sikerült megszerezné a vezetést, miután Krsztovics lövése után a kipattanót Ammar Ramadan kotorta be közelről a hálóba. Nem sokkal később Krsztovics megsérült, a helyére pedig Kalmár Zsolt jelentkezett játékra. A DAC az előnybe kerülést követően is uralta a mérkőzést és több lehetősége adódott a vezetés növelésére, a zsolnai védelem azonban becsülettel végezte az elhárítást. A szünet után is a szerdahelyiek jártak közelebb a második gólhoz, de Kalmárék lehetőségei rendre kimaradtak. Mivel csak egy gól volt a különbség, a találkozó sorsa a lefújásig nyílt volt, de nem történt változás, a hazaiak megtartották az egygólos előnyt a végsőkig.

A második helyezett Slovan Bratislava csak egy pontot szerzett a Nagyszombat elleni találkozón, így a szerdahelyiek már hat ponttal vezetik a bajnokságot, amikor még hét forduló van hátra az idényből.

FC DAC 1904 – Zsolna 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ramadan (14.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása