Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: mozgalmas döntetlent játszott egymással a Ferencváros és a Fehérvár

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 25. fordulójának egyik legjobban várt mérkőzésén a címvédő és listavezető Ferencváros a MOL Fehérvárt fogadta a Groupama Arénában…

 

Nagyszerű mérkőzésen a Ferencváros és a MOL Fehérvár 2-2-es döntetlent játszott egymással az NB I hétvégi fordulójának rangadóján.

A fehérváriak hamar meglepték a Ferencvárost, az első öt perc után egy szögletből pedig meg is szerezték a vezetést, miután Stopira a kapu elé berobbanva őrizetlenül fejelhetett a hálóba. A hátrányba kerülést követően a Fradi aktívabban kezdett el játszani, de a nagy igyekezet ellenére kevés igazi lehetőséget tudtak kidolgozni Kovács D. kapuja előtt. A legnagyobb helyzet az első félóra végéhez közeledve alakult ki, amikor Zachariassen lövése találta el a kapufát. A zöld-fehérek jelentős mezőnyfölénye ellenére a Fehérvár növelhette volna az előnyét, azonban Heister kiugratását követően Kodro lesről ugrott ki, melyet követően Schön talált a hálóba a kipattanóból. A vendégek ettől függetlenül előnnyel, de “csak” egygólos vezetéssel mehetettek pihenőre.

A fordulást követően a csereként beállt ifj. Lisztes K. azonnal kiegyenlíthetett volna, azonban az ötösön belülről az égbe bombázott. Tíz perc elteltével a hazaiak Tokmacot is pályára küldték. Kisvártatva pedig góllá érett a Ferencváros mezőnyfölénye, Sagal balról a kapu elé lőtt labdáját ugyanis ifj. Lisztes Krisztián továbbította közelről a kapuba. Újabb tíz perccel később pedig a hazaiak megfordították a mérkőzést, miután Csongvai a saját tizenhatosán belül vesztette el a labdát, Traoré tovább tett labdájából pedig ifj. Lisztes Krisztián értékesítette közelről a kínálkozó lehetőséget. A Fehérvár azonban nem adta fel és a 79. minutumban a vendégek kiegyenlítettek, miután Schön bal oldali beívelését a kapu előteréből a csereként beszálló Evgen Makarenko fejelt a hálóba. A rendes játékidő utolsó perceiben Abena juttatta a fehérvári hálóba a játékszert, ám a videóbíró megállapította, hogy mindezt kézzel tette. Bár a hosszabbításban a Fradi igyekezett újabb gólt szerezni, nem jártak sikerrel, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Ferencváros – MOL Fehérvár 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Lisztes (59., 70.), ill. Stopira (7.), Makarenko (79.)

 

A második helyezett Kecskemét hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedett a Mezőkövesd ellen. Az első játékrészben a hazaiak kezdeményeztek többet, de kevés valódi gólszerzési lehetőség adódott a csapatok előtt a rendkívül vizes talajú pályán. A szünet után alig öt perccel a vendégek szinte a semmiből szerezték meg a vezetést, miután Da. Babunszki elfutását követően Dino Besirovic lőtte ki ballal a hosszú felsőt. Nem sokkal később máris egyenlíthetett volna a KTE, azonban Katona B. közeli lövését Piscitelli bravúrral hárította. A Kecskemét becsülettel támadott az egyenlítésért, de az erőfeszítések nem jártak sikerrel. A hosszabbításban Piscitelli többször is remek védéseket mutatott be, így a vendégek mindhárom pontot elvitték az otthonában először kapituláló Kecskemét otthonából és másodszor győzték le őket.

Kecskeméti TE – Mezőkövesd 0-1 (0-0)
Gólszerző: – ill. Besirovic (51.)

A 25. forduló eddigi eredményei és további programja

Szombat:
Kisvárda – Puskás Akadémia 2-2
Újpest – Zalaegerszeg 3-2
Budapest Honvéd – Paks 1-2

Vasárnap:
Kecskeméti TE – Mezőkövesd 0-1
Ferencváros – MOL Fehérvár 2-2
19:00 Debreceni VSC – Vasas (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása