Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben ütötte ki a Napolit az AC Milan – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójának vasárnapi játéknapjának késő esti mérkőzésén játszották a forduló rangadóját, a Napoli látta vendégül az AC Milant.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Az első játékrészben meglepetésre kétgólos előnyre tett szert a milánói együttes, két komoly lehetőségből mindkettőt sikerült kihasználniuk. A 17. percben Brahim Diaz indult meg a jobb oldalon és remek cseleket követően befelé vette az irányt, majd kiugratta Rafael Leaót, a portugál támadó pedig higgadtan átemelte Meret kapust ziccerben (0-1). A vendégek a 25. percben szerezték meg második találatukat, Giroud és Leao játszottak össze remekül, majd utóbbi kitette baloldalra a labdát Krunicsnak, aki jól tekerte be a labdát a kapu elé, amire Brahim Diaz érkezett, de nem lőtt egyből a spanyol, előbb átvette és megcsinált egy kiváló lövőcselt és csak ezt követően lőtte Meret mellett a kapuba a labdát (0-2). Közvetlen a szünet előtt még szépíthettek volna a hazaiak, azonban Piotr Zielinski lövését Mike Maignan védeni tudta.

A második félidőben pedig folytatódott a milánóiak remek helyzetkihasználása. Az 59. percben Tonalitól kapott labdát Rafael Leao, majd a szélső addig cselezett, míg lövőhelyzetbe nem került, majd éles szögből el is vállalt egy lövést, amit erővel Meret kapus szemei közé eresztett meg, így a kapuvédő tehetetlen volt (0-3). A 67. minutumban pedig jött a kegyelemdöfés, a csereként beálló Saelemaekers több védőt is kicselezett, majd szorongatott helyzetben is sikerült gólt lőnie a kapu torkából (0-4). A 73. percben ismét a vendégek szerezhettek volna újabb gólt, ezúttal is Saelemaekers volt a főszereplő, azonban most nem tudott túljárni Meret eszén. Az AC Milan viszont így is nagyon sima sikert arat és fellép a 3. helyre, míg a Napoli továbbra is simán vezeti a bajnokságot a Lazio előtt 16 ponttal. A két csapat 10 nap múlva újra összecsap egymással egy Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzésen a San Siróban, így ez a találkozó lélektanilag is fontos volt mindkét együttes részére.

Napoli – AC Milan 0-4 (0-2)
Helyszín: Stadio Diego Armando Maradona (Nápoly), Vezette: A Rapuano
Gólszerzők: Leao (17., 59.), B. Diaz (25.), Saelemaekers (67.)
Sárga lap: Lobotka (40.) ill. Giroud (35.), Krunic (63.)

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim (Juan Jesus 81.), Rui – Anguissa, Lobotka (Elmas 68.), Zielinski (Ndombélé 68.) – Politano (Lozano 68.), Simeone (Raspadori 77.), Kvaratskhelia. Vezetőedző: Luciano Spalletti

AC Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernández – Bennacer (Bakayoko 83.), Tonali – Diaz (Saelemaekers 57.), Krunic (De Ketelaere 83.), Leao (Origi 74.) – Giroud (Rebic 74.). Vezetőedző: Stefano Pioli

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 28. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Cremonese – Atalanta 1-3
Inter – Fiorentina 0-1
Juventus – Verona 1-0

Vasárnap:
Bologna – Udinese 3-0
Monza – Lazio 0-2
Spezia – Salernitana 1-1
AS Roma – Sampdoria 3-0
Napoli – AC Milan 0-4

Hétfő:
18:00 Empoli – Lecce (Tv: Sport 1)
20:45 Sassuolo – Torino (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása: