Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: ismét menesztette edzőjét a VfB Stuttgart! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfB Stuttgart együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette edzőjét, Bruno Labbadiát.

(Photo by Christoph Schmidt/picture alliance via Getty Images)

A VfB Stuttgart gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményben jelezte, hogy a jövőben már nem Bruno Labbadia fogja ellátni a vezetőedzői feladatokat. Az 57 éves tréner munkáját szűk 4 hónap után köszönték meg, azt követően, hogy a legutóbbi fordulóban 3:0-s vereséget szenvedtek az Union Berlin otthonában. A vezetőség döntése ugyanakkor nem meglepő, hiszen Labbadia vezetésével a csapat mindössze 2 győzelmet tudott felmutatni, 3 döntetlen és 7 vereség mellett.

A Stuttgart egyúttal Labbadia utódját is bejelentette, méghozzá Sebastian Hoeneß személyében, aki legutóbb a Hoffenheim edzője volt két szezonon keresztül. Az új vezetőedző 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá a Stuttgartnál, amelynél ebben a szezonban ő lesz a 4. szakember a kispadon, Pellegrino Matarazzo, a megbízott edzőként kijelölt Michael Wimmer és a most menesztett Bruno Labbadia után.

Hoeneß feladata egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen a Stuttgart jelenleg az utolsó helyen áll a Bundesligában, 8 fordulóval a bajnokság vége előtt 5 pontra lemaradva a biztos bennmaradást érő 15. helytől, és 2 egységnyire az osztályozót érő 16. pozíciótól. A 40 éves tréner rögtön két kulcsfontosságú összecsapáson bizonyíthat, először szerdán a Német Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Nürnberghez látogatnak, vasárnap pedig a szintén a kiesés ellen küzdő, 14. helyezett Bochum otthonában fognak pályára lépni.