Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: hátrányból fordítva nyert az MTK

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 29. fordulójának zárómérkőzését hétfőn este játszották, amelyen az MTK fogadta a Nyíregyházát.


A találkozó azonnal egy MTK ziccerrel kezdődött, azonban Bognár nem tudta kihasználni lehetőségét. A 7. percben pedig megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Kocsis és Rácz nem értették meg egymást, így Baki Ákos tudja vezetéshez juttatni csapatát nagyon korán (0-1). Ezt követően a pestiek mentek előre az egyenlítésért, rögvest a bekapott gólt követően Mezei találhatott volna be, de okos lövése elkerülte a kaput. Ezen kívül is voltak még lehetőségei a hazaiaknak, viszont már nem sikerült egyenlíteniük az első játékrészben. Ráadásul két játékosukat el is vesztették a 28. percben, ugyanis Kocsis és Vadnai fejsérülést szenvedtek és kórházba kellett őket szállítani.

A második félidő elején viszont azonnal egalizálni tudnak a hazaiak, Németh Krisztián kapott remek kiugratást Stieber Zoltántól, a rutinos támadó pedig éles szögből is remekül tudta kirúgni a hosszú sarkot (1-1). A 72. percben pedig a vezetést is megszerzi az MTK, Varjú tört be a 16-oson belülre, majd ha egy kis szerencsével is, de kapura tudta tenni a labdát, amelyet Hrabina bravúrral még hárítani tudott, azonban azt pont Németh Krisztián elé paskolta, így a csatár megszerezte saját maga és csapata második gólját is (2-1). A hajrában a duplázó Németh megkapta második sárgáját, ezért a kiállítás sorsára jut, de az MTK így is megnyeri a találkozót és visszaállítja az egy pontos hátrányát a Diósgyőrrel szemben, míg a Nyíregyháza maradt a 18. helyen, ami jelen állás szerint osztályozót jelent számukra.

MTK Budapest – Nyíregyháza 2-1 (1-1)
Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion, Vezette: Zierkelbach Péter
Gólszerzők: Németh K. (46., 72.) ill. Baki Á. (7.)
Kiállítva: Németh K. (90.)

A 29. forduló eddigi eredményei:

Békéscsaba – Kozármisleny 1-1
Budafok – Mosonmagyaróvár 1-0
Dorog – Diósgyőri VTK 0-1
Gyirmót – ETO FC Győr 4-0
Kazincbarcika – Haladás 2-1
Pécsi MFC – BFC Siófok 2-2
Szentlőrinc – Csákvár 1-0
Ajka – Soroksár 2-0
Szeged – Tiszakécske 2-1
MTK Budapest – Nyíregyháza 2-1

A bajnokság aktuális állása