Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a véghajrában mentett meg egy pontot az Everton a Tottenham ellen! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 29. fordulójának zárásaként a kiesés ellen küzdő Everton együttese a BL indulásra hajtó Tottenham csapatát látta vendégül.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Mindkét csapat számára kulcsfontosságú lett volna a három pont megszerzése, ennek tudatában pedig az Everton és a Tottenham is aktívan kezdte a találkozót. A mérkőzés első helyzete a hazaiak előtt alakult ki a 3. percben, amikor Gray lövése kevéssel elszállt Lloris kapuja felett. Nem kellett sokat várni a Tottenham válaszára, a 9. minutumban ugyanis Kane lőtt kapura, de Keane a gólvonalon blokkolni tudta a lövést a már verve lévő Pickford mellett. A folytatásban is inkább a Tottenham tudott veszélyeztetni, elsősorban Perisic beadásainak köszönhetően: a horvát szélső előbb Kean fejére varázsolta oda a labdát, de a támadó biccentése után a labda elkerülte a kaput, majd Porro került volna kihagyhatatlan helyzetbe, ha McNeil nem tudta volna szögletre rúgni a játékszert az utolsó pillanatban. A folytatásban is inkább a Tottenham akarata érvényesült, de a szünetig nem tudták feltörni az Everton védelmét.

A második játékrész is hasonló mederben folyt, egészen az 58. percig. Ekkor Doucouré követett el egy meggondolatlanságot Kanenel szemben, ami után a játékvezető kiállította őt! Nem kellett sokat várni és a vendégek előnyt is tudtak kovácsolni az emberelőnyből, egy beadás után ugyanis Romero harcolt ki büntetőt. A labda mögé Kane állt oda, ő pedig magabiztosan értékesítette a lehetőséget, 0-1! A 75. percben közel járt az egyenlítéshez az Everton, de Gueye tekerését Lloris a léc fölé tudta paskolni. A mérkőzés utolsó pillanataira kiegyenlítődött a létszám, a 88. minutumban ugyanis a csereként beálló Lucas Moura is mehetett zuhanyozni, miután csúnyán odalépett Keane lábára! Az Everton aztán nem csak a létszámban, hanem a gólok számában is egalizálni tudott! A 90. percben Keane vállalkozott egy távoli lövésre, ami védhetetlenül a kapuba vágódott, 1-1! A hosszabbításban már egyik csapat sem tudott újabb helyzetet kialakítani, így mindkét fél egy ponttal gazdagodott.

Everton – Tottenham 1-1 (0-0)
Helyszín:
Goodison Park Vezette: D. Coote
Gólszerzők:
Keane (90.) ill. Kane (68. – büntető)
Sárga lapok: -ill. Kane (60.), Lenglet (64.), Romero (79.)
Kiállítás:
Doucouré (58.) ill. Moura (88.)

Everton: Pickford – Godfrey, Tarkowski, Keane, Coleman (Mykolenko 77.) – Onana (Davies 84.), Gueye (Garner 84.), Doucouré – McNeil, Iwobi – Gray (Simms 77.) Vezetőedző: Sean Dyche

Tottenham: Lloris – Romero, Dier, Lenglet (Sánchez 77.) – Porro, Skipp, Höjbjerg, Perisic – Kulusevski, Son (Moura 82.), Kane Vezetőedző: Cristian Stellini

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. forduló eredményei:

Szombat:
Manchester City – Liverpool 4-1
Arsenal – Leeds United 4-1
Bournemouth – Fulham 2-1
Brighton – Brentford 3-3
Crystal Palace – Leicester City 2-1
Nottingham Forest – Wolverhampton 1-1
Chelsea – Aston Villa 0-2

Vasárnap:
West Ham United – Southampton 1-0
Newcastle United – Manchester United 2-0

Hétfő:
Everton – Tottenham 1-1

A bajnokság aktuális állása: