Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: rangadót nyert, tovább zárkózik a Benfica ellen a Porto

A listavezető Benfica otthonában győzött a Porto, így újabb 3 pontot faragott le a nagy riválissal szemben a tabellán…

(Photo by Zed Jameson/MB Media/Getty Images)

Magabiztos pontelőnnyel várta a Porto elleni találkozót a Benfica, hiszen Schmidt csapata 10 ponttal vezette a tabellát a hétvégét megelőzően, ráadásul az utolsó 5 mérkőzésén is hibátlanul teljesített, így a lassulás jelét sem mutatva a hajrára fordulva, amellett, hogy a csapat ráadásul a Bajnokok Ligájában is talpon van még.

A Porto azonban ennek ellenére is megpróbálta a lehetetlent, hazai pályán faragni a Benfica előnyéből, amely végül egy igazi portugál rangadóhoz méltóan közel sem lett lefutott mérkőzés.

A hazaiak már a tizedik percben megszerezték a vezetést Diogo Costa öngóljának köszönhetően, azonban a vendégek nem adták fel és az első félidő hajrájában, Uribe egyenlített a 45. perc folyamán.

A második etapban a Porto tovább hajtott, amelynek meg is lett az eredménye, Taremi az 54. percben tudta megfordítani a mérkőzést.

A Benfica ezt követően ugyan magabiztosan támadott és megannyi helyzetet kialakított, a Porto azonban a mérkőzés lefújásáig tartani tudta az eredményt, így három pontot lefaragva a listavezető előnyéből, amely így hét pontosra csökkent.

Benfica – Porto 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Costa ÖG (10.) ill. Uribe (45.) Taremi (54.)
Kiállítás: – ill. –