Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: de Ligt hozta a győzelmet a Bayernnek, a Dortmund az Union Berlint győzte le – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójában a Bayern München a Freiburgot fogadta és egyetlen góllal nyert isho. A Borussia Dortmund az Union Berlinnel találkozott, és bár az eredmény szoros volt, végül simán nyert a Dortmund. A Bayer Leverkusen az Eintracht Frankfurt ellen játszott, és nagyon simán győzött is. 

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Freiburg – Bayern München:

Az első félidő egyértelműen a Bayern Münchené volt, és hatalmas fölényben futballozott. A 8. percben Gnabry fejese lett a kapus martaléka, a 18. percben pedig Mané lőtte a kapu mellé a labdát egy ígéretes helyzetből. A 34. percben Pavard lövésébe lépett bele egy védő egy szöglet után, majd Sané lövését ütötte ki a kapus. A 44. percben volt egy Freiburg helyzet is, amikor Holer találta el a jobb kapufát.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a Bayern dominált. Az 52. percben a vezetést is sikerült megszereznie a bajoroknak, amikor de Ligt kapott remek passzt Musialától, és a jobb felső sarokba tüzelt távolról. Az 55. percben mintha a Freiburg egyik játékosa kézzel ért labdába, de nem kapott tizenegyest a Bayern, hiába nézték sokáig a VAR-ral. A 71. percben Sallai is helyzetbe került, amikor kapásból lőtt a bal sarok irányába, de Sommer odaért rá, és szép védést mutatott be. A végén még próbálkozott egy-két lövéssel a Freiburg, de az egyenlítés már nem jött össze.

Freiburg – Bayern München 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. de Ligt (52.)
Sárga lap: – ill. Mané (74.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund – Union Berlin:

Jobban játszott az első félidőben a Dortmund, és több esélyük is volt a gólszerzésre, ami össze is jött a 28. percben, amikor Guerreiro passzolt őrizetlenül maradt Malennek, aki a léc alá bombázott. Még a végén volt Hallernek egy nagyon veszélyes fejese, de azt bravúrral védte a kapus, így nem változott már ez eredmény.

A második félidőt már az Union Berlin kezdte jobban, és a 61. percben sikerült is kiegyenlíteniük, amikor Behrens vette át Becker passzát a kapu előterében, lerázta védőjét és védhetetlenül lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A 71. percben Becker szlalomozott át a védők között, hogy megkapjon egy keresztlabdát, de az egyik védő még időben megakasztotta a támadást. Végül a 79. percben ismét sikerült vezetést szereznie a Dortmundnak, amikor Moukoko miután megszerezte a labdát egy testcsellel kibillentette a kapust az egyensúlyából és nemes egyszerűséggel a kapuba lőtte a labdát.

Borussia Dortmund – Union Berlin 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Malen (28.) ill. Behrens (61.)
Sárga lap: Süle (1.), Adeyemi (16.) ill. Behrens (54.), Becker (56.)
Kiállítás: – ill. –

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt:

Az első félidőben a játék képe kiegyenlített volt, azonban a gólokat a Leverkusen lőtte. A 10. percben sikerült is vezetést szereznie a hazaiaknak remek egyéni akcióját szép lövéssel fejezte be Adli, akinek a lövése a léc alá ment. A második gól a 34. percben érkezett, amikor Wirtz látta meg jól, hogy Diaby érkezik a kapu elé, majd a passza után a kapu bal oldalába lőtt.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe, ám a helyzetek kevésbé voltak veszélyesek, mint az első félidőben. A lövések általában nem voltak pontosak. A jég végül a 74. percben tört meg, amikor szépíteni tudott a Frankfurt: Max passza után Sow bombázott a kapu jobb oldalába. Már úgy tűnt, több gól nem esik a mérkőzésen, amikor a 95. percben a harmadik gólját is megszerezte a Leverkusen, ekkor Azmoun eresztett meg egy bombát laposan a kapu közepébe a kapu előteréből Sinkgraven beadását követően.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Adli (10.), Diaby (34.), Azmoun (90+5.) ill. Sow (74.)
Sárga lap: Tapsoba (44.) ill. Götze (43.), Borre (45+1.), Knauff (48.), Dina Ebimbe (89.), Jakic (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

A Bundesliga 27. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Augsburg – Köln 1-3
Borussia Dortmund – Union Berlin 2-1
Freiburg – Bayern München 0-1
Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 3-1
Mainz – Werder Bremen 2-2
18:30 Hertha BSC – RB Leipzig (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg (Tv: Aréna 4)
17:30 VfL Bochum – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)
19:30 Hoffenheim – Schalke 04 (Tv: Aréna 4)

A tabella jelenlegi állása: