Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kétszer is vezetett a Real Madrid, mégis kikapott a Villarrealtól – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 28. fordulójában a Real Madrid a Villarrealt fogadta. Jól kezdett a királyi gárda, kétszer is vezetést szerzett, azonban a Villarreal nem adta fel, és megfordította a mérkőzést. a Ha hétfőn nyer a Barcelona, akkor már 15 pont lesz a különbség a két csapat között a tabellán.

 (Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

Veszélyesebb volt valamivel a királyi gárda, de a Villarreal felvette a versenyt a Real Madriddal az első félidőben. A 3. percben Rüdiger fejelhetett a Villarreal tizenhatosából, amit nagy bravúrral védte a vendégek kapusa, míg a 14. percben Vinícius Junior tört be a tizenhatoson belülre zavartalanul, ám hiába a nagy ziccer, a bal kapufa mellé lőtt. A 16. percben már vezettek is a hazaiak, amikor egy gyors támadás végén az alapvonalhoz érve Asensio játszotta volna középre a labdát, ám Pau Torres olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a játékszer a kapuba pattant róla. A 19. percben újabb nagy madridi helyzet következett, amikor Benzema találta magát teljesen üresen, és a bal alsót vette volna célba, de Pepe Reina jól helyezkedett, és kiütötte a labdát. A 24. percben Chukwueze Ceballost és Nachót is lerázta magáról, majd ballal tüzelt, ám mellé, majd előbb Baena, utna Chukwueze bombázott messziről. Előbbi fölé vágta a labdát, utóbbi Courtois-t találta telibe. A 40. percben viszont kiegyenlített a Villarreal, amikor Lo Celso találta meg a tizenhatosnál Chukwuezét, aki csúnyán megforgatta Nachót, majd higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt. A 47. percben már válaszolhatott volna erre a Real, ám Nacho hatalmas ziccerben az ötösről a kapu mellé fejelt.

A második félidőt viszont nagyon jól kezdett a Real Madrid, mivel a 48. percben ismét vezetést szerzett: Ceballos passzolt Vinícius Juniornak, aki négy vendégvédőn is átcselezte magát, ziccerben pedig higgadtan gurított a bal alsóba. Azért nem adta fel a Villarreal sem, és folyamatosan támadott. Az 58. percben Mandi fejelt a Real Madrid kapujába, de a partjelző egyből felemelte a zászlaját, hogy les volt. A 63. percben mindenki arra számított, hogy Valverde lövéssel próbálkozik majd, ám az uruguayi visszagurított az érkező Viníciusnak, aki lőtt is, de egy védő beleért. A 70. percben azonban kiegyenlített a Villarreal Chukwueze passza Moraleshez pattant, a csatár pedig nem habozott, magabiztosan lőtt a kapu közepébe. A bíró egyébként először érvénytelenítette a gólt les miatt, de a VAR vizsgálata után kiderült, Militao beragadt Baena passzánál. Itt azonban nem állt le a Villarreal, és a vezetést is megszerezte a 80. percben: Baena passzolt Chukwuezáénak, aki most azonban a tizenhatos sarkáról indult, és zseniálisan tekert a hosszú felsőbe, Courtois hiába repült. A 83. percben tizenegyest ítélt a játékvezető a Real Madridnak, miután úgy tűnt, hogy Mandi egy becsúszásnál kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, de a VAR felülírta a döntését. A végén még próbálkozott támadásokkal a Madrid, de ezek erőtlenek voltak, így már nem tudott kiegyenlíteni.

Real Madrid – Villarreal 2-3 (1-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Javier Alberola Rojas
Gólszerzők: Pau Torres (16. – öngól), Vinícius Junior (48.) ill. Chukwueze (40. 80.), Morales (70.)
Sárga lap: – ill. Pino (25.), Pedraza (35.), Foyth (69.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois – Vázquez, Rüdiger, Alaba (Militao, a szünetben), Nacho – Asensio, Tchouaméni (Modric, 72.), Ceballos (Camavinga, 76.) – Rodrygo, Benzema (Valverde, 59.), Vinícius Júnior. Vezetőedző:Carlo Ancelotti.

Villarreal: Reina – Foyth, Mandi, Pau Torres, Pedraza – Terrats (Trigueros, 33.), Parejo, Lo Celso (Morales, 67.) – Chukwueze (Kiko, 90+2.), Pino (Moreno, 67.), Baena (Mojica, 90+2.). Vezetőedző: Quique Setien

A La Liga 28. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Sevilla – Celta Vigo 2-2

Szombat:
Osasuna – Elche 2-1
Espanyol – Athletic Bilbao 1-2
Real Sociedad – Getafe 2-0
Real Madrid – Villarreal 2-3

Vasárnap:
14:00 Real Valladolid – Mallorca (Tv: Spíler 2)
16:15 Betis – Cadíz (Tv: Spíler 2)
18:30 Almeria – Valencia (Tv: Spíler 2)
21:00 Rayo Vallecano – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 FC Barcelona – Girona (Tv: Spíler 2)

A tabella jelenlegi állása: