Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Messi és Ramos betalált, Donnarumma parádézott, ismét nyert a PSG! – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 30. fordulójának szombati játéknapját a nemzetközi kupaporondra hajtó Nice és az éllovas Paris Saint-Germain összecsapása zárta.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A kiváló formában lévő Nice otthonába látogatott az előző két bajnokiját elvesztő PSG csapata, amelyben győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen a Lens sikerével 3 pontra csökkent a PSG előnye a bajnokságban. Ennek fényében aktívabban is kezdte a találkozót a párizsi csapat, amely a 3. percben Messi lövésével járt közel a gólszerzéshez, de a próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput. Ezt követően a Nice is aktivizálta magát és Pépé, Thuram, valamint Moffi is megpróbálta bevenni Donnarumma kapuját, de a lövés vagy célt tévesztett, vagy Donnarumma védeni tudott. A 22. percben aztán ismét a PSG alakított ki komoly gólszerzési esélyt, ám Danilo fejesénél a kapufa megmentette a hazai csapatot. Pár perccel később viszont már semmi sem tudott segíteni a nizzai alakulaton, ekkor ugyanis Mendes szerzett labdát a tizenhatoson belül, majd a beadása megtalálta Messit, aki közelről nem hibázott, 0-1! Közvetlenül a szünet előtt két hatalmas egyenlítési lehetőség is adódott a Nice előtt. A 43. percben Thuram beadása után Pepe került ziccerbe, de a támadó lövését Donnarumma lábbal hárítani tudta, majd bő egy perc elteltével Ramsey beadása után Moffi fejelhetett kapura, de az olasz kapus ismét védeni tudott.

A második játékrész első perceiben nagyon közel járt az egyenlítéshez a Nice, egy szöglet után ugyanis Dante lőtte kapura a labdát, ami a felsőlécról a gólvonal utolsó centimétereire pattant, majd onnan kifelé pörgött az oldalsó kapufa érintésével. Nem sokkal később Donnarumma hatalmas bravúrjára volt szükség, aki Pepe kapáslövését szedte ki az alsó sarokból. A Nice a folytatásban sem adta fel, az 58. percben pedig ismét Donnarumma védésére volt szükség Ndayishimiye távoli lövésénél. A 70. minutumban aztán ismét az olasz hálóőr bravúrja kellett, hogy a PSG előnye megmaradjon, ekkor ugyanis Todibo fejesénél nyújtózott nagyot Donnarumma. A sok kimaradt lehetőség aztán megbosszulta magát, a 76. percben ugyanis megduplázta előnyét a PSG! Messi szöglete után Ramos ugrott a legmagasabbra, a fejese pedig utat talált a hálóba, 0-2! A második gól sem szegte a Nice kedvét, és becsülettel támadtak tovább, ezt pedig Laborde távoli lökete követte, de a támadó próbálkozása végül kevéssel elszállt a kapu mellett. A 86. percben is nagyon közel járt a gólszerzéshez a Nice, Rosario beadása után ugyanis Danilo csúsztatott bele a labdába, de a védő végül nem vétett végzetes hibát, mivel a felsőléc ismét megmentette a PSG-t. A véghajrában még Mbappé hagyott ki egy hatalmas ziccert, de ez már nem változtatott a mérkőzés végkimenetelén, a PSG így is be tudta gyűjteni a három pontot egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen.

Nice – Paris Saint-Germain 0-2 (0-1)
Helyszín:
Allianz Riviera Vezette: J. Pignard
Gólszerzők:
ill. Messi (26.), Ramos (76.)
Sárga lapok: Thuram (88.) ill.-
Kiállítás:
ill.-

Nice: Schmeichel – Todibo, Dante, Ndayishimiye – Bard (Brahimi 68.), Boudaoui (Laborde 75.), Thuram, Mendy (Rosario 68.) – Ramsey (Barkley 83.) – Pepe, Moffi (Bouanani 83.) Vezetőedző: Didier Digard

PSG: Donnarumma – Danilo, Marquinhos, Ramos – Hakimi, Vitinha, Sanches (Ruiz 10.), Soler (Zaire-Emery 89.), Mendes (Bitshiabu 77.) – Messi, Mbappé Vezetőedző: Christophe Galtier

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lens – Strasbourg 2-1

Szombat:
Angers – Lille 1-0
Nice – PSG 0-2

Vasárnap:
13:00 Lyon – Rennes (Tv: Match 4)
15:00 AC Ajaccio – Auxerre (Tv: Match 4)
15:00 Montpellier – Toulouse
15:00 Reims – Brest
15:00 Troyes – Clermont
17:05 Nantes – AS Monaco (Tv: Match 4)
20:45 Lorient – Marseille (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: