Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Haaland duplázott, könnyedén nyert a sereghajtó otthonában a Manchester City! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 30. fordulójának szombati játéknapját a sereghajtó Southampton és a bajnoki címre hajtó Manchester City összecsapása zárta.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Nem történt túl sok esemény a mérkőzés első félidejében. A sereghajtó Southampton a vártnál jóval jobban tartotta magát a City támadásaival szemben, igaz ebben az is közrejátszott, hogy a vendégek a megszokottnál jóval pontatlanabbul játszottak. Az első veszélyes helyzet a 6. percben alakult ki, amikor Jack Grealish próbálta meg bevenni Bazunu kapuját, de a hálóőr nagy bravúrral hárítani tudott. A sok pontatlanság és a Southampton stabilabb védekezése miatt ritkán tudott helyzetbe kerülni a City, de a 41. percben Haaland közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, ám a próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput. A félidő utolsó pillanataiban aztán már nem hibázott a norvég támadó, De Bruyne beadása után ugyanis fejjel bevette Bazunu kapuját, 0-1!

A második játékrész elején aztán igyekezett eldönteni a mérkőzést Guardiola csapata, és némileg magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. Ennek az 58. minutumban meg is lett az eredménye, amikor De Bruyne ugratta ki Grealisht, akinek az első lövését még nagy bravúrral védte a kapus, a kipattanónál viszont már tehetetlen volt, 0-2! Újabb tíz perc elteltével sikerült végleg lezárni a három pont sorsát, miután Grealish ezúttal előkészítőként jeleskedett, akinek a bedását Haaland ollózós mozdulattal juttatta a labdát a hálóba, 0-3! Nem sokkal később legalább a szépítés összejött a hazaiak számára Djenepo szólója után, aki 4 védőn verekedte át magát, majd kiválóan tálalt Mara elé, aki nem hibázta el a nagy lehetőséget, 1-3! Mindössze két perc telt el, amikor a City visszaállította a háromgólos különbséget, Walker-Peters ugyanis szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A labda mögé Álvarez állt oda, aki higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult, 1-4! A mérkőzés véghajrájában már nem történt igazán jelentős esemény, de a Manchester City így is igen sima győzelmet aratott, amivel ismét 5 pontra csökkentették a hátrányukat az Arsenalhoz képest.

Southampton – Manchester City 1-4 (0-1)
Helyszín:
St. Mary’s Stadium Vezette: R. Jones
Gólszerzők:
Mara (72.) ill. Haaland (45., 68.), Grealish (58.), Álvarez (74. – büntető)
Sárga lapok: -ill. (Stones 36.), Haaland (56.)
Kiállítás:
ill.-

Southampton: Bazunu – Walker-Peters, Bella-Kotchap, Bednarek, Maitland-Niles – Lavia (Diallo 80.), Ward-Prowse, Sulemana (Mara 69.), Walcott (Perraud 80.), Elyounoussi (Armstrong 61.) – Alcaraz (Djenepo 69.) Vezetőedző: Ruben Selles

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Aké (Gomez 81.) – Stones (Walker 56.), Rodri (Phillips 81.) – Mahrez (Silva 56.), De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland (Alvarez 69.) Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester United – Everton 2-0
Aston Villa – Nottingham Forest 2-0
Brentford – Newcastle United 1-2
Fulham – West Ham United 0-1
Leicester City – Bournemouth 0-1
Tottenham – Brighton 2-1
Wolverhampton – Chelsea 1-0
Southampton – Manchester City 1-4

Vasárnap:
15:00 Leeds United – Crystal Palace (Tv: Spíler 1)
17:30 Liverpool – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása: