Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Brighton két alapemberére is lecsapna a Manchester United – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United is szívesen igazolna a szezon egyik meglepetéscsapatától, a Brightontól. 

(Photo by Yui Mok/PA Images via Getty Images)

Az angol The Telegraph információi szerint a Manchester United menedzsere, Erik ten Hag a Brighton & Hove Albion két középpályását veszi célba ezen a nyáron, név szerint Moisés Caicedót és Alexis Mac Allistert.

Ten Hag szinte állandóan csak Bruno Fernandest használja támadóközéppályásként, mivel Casemiro négymeccses eltiltást kapott egy piros lap miatt, míg Christian Eriksen megsérült, a támadósor mellett pedig a középpálya az, ami erősítésre szorul az MU-nál.

A United tavaly nyáron megpróbálta leigazolni Frenkie De Jongot a Barcelonából, aki Ten Haggal már dolgozott együtt az Ajaxban, de a holland középpályás a katalán gárdában maradt, ahol kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a Barca La Liga-bajnoki címe látótávolságában legyen.

Más középpályások is vannak a United radarján, azonban a Brighton két középpályása előkelő helyen szerepelnek a listán, ráadásul mindketten több Premier League-klub érdeklődését is felkeltették. Caicedo a januári átigazolási időszakban az Arsenalhoz szeretett volna csatlakozni, de a Brighton nem fogadta el az Ágyúsok ajánlatát. A 21 éves ecuadori középpályása azóta már 2027-ig meghosszabbította szerződését a Sirályoknál, míg csapattársa, Mac Allister októberben írt alá új kontraktust. A Premier League-klubokoknak most mindkét esetben azt kell megvizsgálnia, hogy milyen megállapodások szerepelnek a játékosok szerződéseiben, mivel mindkét középpályás jelenlegi értéke meghaladja a 70 millió fontot.

A 24 éves Mac Allister a szerződéshosszabbítás óta megnyerte a világbajnokságot Argentínával, de már azóta érdeklődnek érte más klubok is, amióta 2019-ben Brightonba érkezett az Argentinos Juniors csapatától. Az MU-n kívül a Manchester City is szívesen leigazolná, mivel Ilkay Gündogan szerződése nyáron lejár, és még nincs megállapodás a hosszabbításról.