Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Abszolút újonc jutott fel az olasz másodosztályba

Az olasz harmadosztály (Serie C) szombati játéknapján az A csoportot vezető FeralpiSaló az újabb győzelmével matematikailag is bebiztosította a feljutását…

 

Az olasz harmadosztály (Serie C) A csoportját vezető FeralpiSaló szombaton 1-0-ra legyőzte a kiesőjelölt Triestinát, miközben mindkét üldözője vereséget szenvedett, így a Garda-tóparti gárda két fordulóval a bajnokság vége előtt biztosította a feljutását.

A 2009-ben a Feralpi Lonato és a Saló csapatának fúziójával létrejött egyesület 2010-ben indult először az olasz harmadosztályban, azóta folyamatosan az országos harmadik liga tagja. A csapat az elmúlt években rendre csoportja élmezőnyében végzett, és bejutott a rájátszásba. Ugyan többször is közel állt a feljutáshoz, annak közvetlen közelébe egészen mostanáig képtelen volt kerülni.

A csapatot 2021 óta az Inter egykori utánpótlás edzője, Stefano Vecchi irányítja, aki 2019 és 2021 között az azóta már a Serie B-ben szereplő Südtirol sikereit alapozta meg.

A FeralpiSaló ősztől története során először méretteti meg magát a Serie B-ben, miután a mostani harmadosztályú mezőny legkisebb városa, a mindösszen 10 ezer lelket számláló Saló városának csapata révbe ért.

A harmadosztály C csoportjából korábban a Catanzaro jutott fel a B-ligába, míg a B csoportban még a Reggiana és a Virtus Entella vív ádáz harcot az automatikus feljutásért.