Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Kalmár góljával vezetett, mégis kikapott a Slovantól a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának 4. fordulójában az éllovas FC DAC 1904 az üldöző Slovan Bratislava vendége volt a vasárnapi kora esti órákban…

 

A Slovan Bratislava hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az FC DAC 1904 gárdáját, ezzel három pontra megközelítette a listavezetőt. Az első játékrészben jobbára mezőnyjáték dúlt, kevés gólszerzési lehetőség adódott mindkét csapat előtt, kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést láthattunk. A szünet után is paprikás hangulatban folytatódott a játék, Niarhosz és Kankava különböztek össze egymással. Bő egy óra játék eltével a szerdahelyieknek sikerült megtörniük a gólcsendet, miután Alex Pinto lekészítéséből Kalmár Zsolt tekert a hálóba a tizenhatos vonaláról. Mindössze két percig vezetett a DAC, ugyanis a hazaiak a szerb Aleksandar Cavric fejesével máris kiegyenlítettek. Sőt, újabb három minutummal később Medvedev jobb oldali bejátszása két szerdahelyi védőn is túljutott, Malik Abubakari pedig különösebb gond nélkül fejelhetett a hálóba, így a Slovan öt perc alatt megfordította a maga javára az eredményt. A Dunaszerdahelyt megfogta a két gyors bekapott találat, Gulá mester cserékkel próbálta felrázni csapatát. A hajrában Blackman előtt több kisebb lehetőség is adódott, melyek azonban kimaradtak, így nem jöhetett össze az egyenlítés.

A szerdahelyiek magyar légiósai közül Kalmár a nyolcadik gólját szerezve 89 percet töltött a pályán, Szánthó Regő pedig a hajrában állt be csereként.

Hat fordulóval a rájátszás vége előtt a DAC előnye három pontra csökkent az üldöző Slovannal szemben.

Slovan Bratislava – FC DAC 1904 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Cavric (66.), Abubakari (69.), ill. Kalmár (64.)

 

A bajnokság aktuális állása